BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRahibeler yetim çocukları zenginlere sattı----

Rahibeler yetim çocukları zenginlere sattı

Rahibeler yetim çocukları zenginlere sattı
05 Şubat 2021 - 10:51 www.finansgundem.com

ABD kaynaklı bir raporda Almanya'da yaşanan korkunç bir skandal ortaya çıktı. Katolik kilisesindeki rahibeler, yetim çocukları hedef seçerek rahiplere ve zengin iş insanlarına seks kölesi olarak satmışlar.

Almanya'da yaşanan skandalın on yıllarca sürdüğü, kilisede görevli rahibelerin yetim çocukları seçerek zengin iş insanlarına ve rahiplerine cinsel köle olarak 'sattıkları' ortaya çıktı. Almanya'da örtbas edilen olayın raporu ABD basını tarafından yayınlandı. 

Geçen ay sonuçlanan ve cezaların ne olduğuna ilişkin bilginin dahi saklı tutulduğu davada, ele alınan raporun bir bölümünü ABD merkezli Daily Beast gazetesi yayınladı. Raporda, manastıra alınan yetim çocukların seks kölesi olarak kullanıldıkları ortaya çıktı.

Daily Beast'in haberine göre Speyer kentindeki manastıra alınan yetim kız ve erkek çocukları 1960 ve 70'li yıllarda hem rahiplere hem de zengin iş insanlarına seks kölesi olarak kullanılmak üzere para karşılığı verildi. Skandal kilise yetkilileri tarafından saklanmaya çalışıldı. 

560 sayfalık rapora göre yaşları 8-14 arasında değişen çoğu erkek, en az 175 çocuk, 20 yıl boyunca cinsel tacize maruz bırakıldı. Yapılan soruşturmaya göre rahibelerin sattıkları çocukların yüzde 80'i erkek, yüzde 20'si ise kız çocuğuydu.

Soruşturma sonucunda bu korkunç suça karışanların yüzde 80'inin artık hayatta olmadığı ve 37'sinin de kilisedeki rahiplik görevlerinden ayrıldığı ifade edildi.  

Korkunç suçun kurbanı olan bu çocukların evlat edinilmesinin engellendiği, manastırdan ayrılıp üniversiteye gittiklerinde dahi peşlerinin bırakılmadığı da raporda yer alan diğer detayların arasında. Yetim çocukların kaldığı yurtlara giden rahiplerin, ilaç vererek uyuttukları çocukları satmaya devam ettiği de rapora yansıdı. 

Bilim insanları uyardı: Yüzyılın sonunda birçok kıyı kenti sular altında kalacak

1 kilo kıyma fiyatına 4 adet yeşil erik

Türkiye'de en çok bulunan yaş 39

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)