BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringQNB Finansleasing’e 100 milyon euro kaynak----

QNB Finansleasing’e 100 milyon euro kaynak

QNB Finansleasing’e 100 milyon euro kaynak
09 Eylül 2021 - 16:56 www.finansgundem.com

QNB Finansleasing; kaynağını, düzenlemesini ve temsilciliğini Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu'nun (FMO) yürüttüğü 100 milyon euro değerinde sendikasyon kredisi sağladı.

Türkiye merkezli finansal kiralama şirketi QNB Finansleasing, Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu'ndan (FMO) 100 milyon euro değerinde sendikasyon kredisi sağladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre QNB Finansleasing, kredinin yüzde 70'ini, yeni ekipman ve uzun vadeli varlık kiralamaları için KOBİ'lere tahsis edecek. Kalan yüzde 30'u ise, yenilenebilir enerji (özellikle de güneş paneli leasing sözleşmeleri) ve enerji verimliliği ürünleri (bilanço sonuçlarına kıyasla en az yüzde 20 enerji tasarrufu) için tahsis edilecek.

Katılımcıları arasında Atlantic Forfaiting, Blue Orchard, European Fund for Southeast Europe (“EFSE”), Microfinance Enhancement Fund (“MEF”) ve Oesterreichische Entwicklungsbank’ın (“OeEB”) yer aldığı kredi, üç yıllık ve beş yıllık iki farklı vade dilimi içeriyor.

Kredinin yüzde 30’u ile yenilebilir enerji projeleri finanse edilecek

FMO'da Kıdemli Yatırım Uzmanı olarak görev alan Nico Mensink, krediye ilişkin şunları söyledi: 

"Gerçekleştirdiğimiz bu işlemle, Türkiye'deki zorlayıcı pazar koşullarında etki yaratma konusundaki taahhüdümüzü ve güçlü sendikasyon becerilerimizi bir arada kullanabildiğimizi gösterdik.”

QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber ise,

"Hollanda merkezli uluslararası kredi kuruluşu FMO ile imzalanan sendikasyon anlaşması çerçevesinde üç ve beş yıl vadeli olmak üzere, toplam 100 milyon euro kredi sağlanmış olup, kredinin yüzde 70’i ile KOBİ’lerimizi (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) destekleyen; kalan yüzde 30 ile de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sağlayan projeleri finanse edeceğiz. Sağladığımız sendikasyon kredisiyle müşterilerimizin üretim maliyetlerini azaltmak suretiyle, yatırımları için finansman ihtiyaçlarını karşılayarak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz."

değerlendirmesini yaptı.

Krediler ve mevduat azaldı

 

ABD'de tüketici kredileri temmuzda beklentileri karşılayamadı

 

ABD'de adil kredi kurallarının kaldırılması önerisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)