BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank'tan sürdürülebilirlik için bir adım daha: Yeşil tahvil ihracı----

QNB Finansbank'tan sürdürülebilirlik için bir adım daha: Yeşil tahvil ihracı

QNB Finansbank'tan sürdürülebilirlik için bir adım daha: Yeşil tahvil ihracı
14 Haziran 2021 - 15:40 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), QNB Finansbank'ın ilk yeşil tahviline 50 milyon ABD Doları yatırım yaptı.

Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük finans kuruluşu olan Qatar National Bank'ın (Q.P.S.C.) Türkiye iştiraki QNB Finansbank, ilk yeşil tahvil ihracını EBRD ile gerçekleştirdi. QNB Finansbank'ın sürdürülebilirlik performans kriterlerine dayalı 335 milyon ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisi sürecinin Mayıs 2021'de başarıyla tamamlanmasının ardından, bankanın 50 milyon ABD doları tutarındaki bu ilk yeşil tahvil ihracı, aynı zamanda EBRD’nin Türkiye’deki bir bankaya ilk yeşil tahvil yatırımı olma özelliğini taşıyor. Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği (ICMA) Yeşil Tahvil İlkeleri’ne uyumlu olarak, üç yıl vadeli bu tahvilden sağlanan 50 milyon dolarlık kaynak, QNB Finansbank’ın portföyündeki uluslararası sertifikasyona sahip yeşil bina projelerini finanse etmek için kullanılacaktır.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, konuyla ilgili şunları belirtti: “EBRD'nin desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu yeşil tahvil ihracı, QNB Finansbank için bir kilometre taşıdır. Aynı zamanda bankamızın, uluslararası finansman kaynaklarını başarıyla çeşitlendirebildiğini, yatırımcıların bankamıza olan güvenini, sağlam finansal temellerimizi ve performansımızı gösteriyor. Yeşil sürdürülebilir kredi kullandırma fırsatlarını aktif şekilde destekleyen, net bir sürdürülebilirlik stratejisine ve yol haritasına sahip olduğumuzu da ortaya koyuyor. Bu yeşil tahvil ihracı, QNB Finansbank’ın portföyünde bulunan uluslararası sertifikasyona sahip yeşil bina projelerinin finansmanında kullanacağız. Mayıs 2021’de yenilediğimiz sendikasyon kredimizden elde edilen finansman da yine Türk ekonomisini ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla kullanılıyor. Bu kaynaklar sürdürülebilirlik konusunda bankamızın taahhütlerindeki kararlılığını da ortaya koyuyor. EBRD ile olan iş birliğimiz, yalnız bu ortak amaca hizmet etmekle kalmayıp, sürdürülebilir ve düşük karbonlu ekonomiye geçişi destekleyen bir kaynak havuzu oluşturmamıza da imkân sağlıyor.”

QNB Grubu, ICMA yeşil tahvil ilkeleri, sosyal tahvil ilkeleri ve sürdürülebilir tahvil ilkeleriyle tamamen uyumlu bir Yeşil, Sosyal ve Sürdürülebilir Tahvil (GSSB) Çerçevesi oluşturmuştur. Sektördeki en iyi uygulamaların gerektirdiği biçimde, QNB Grubu, çerçevenin ICMA ilkeleri ve yönlendirici kuralları ile tam uyum içinde olduğunu teyit eden bir İkinci Taraf Görüşü (SPO) almıştır. QNB Finansbank'ın yeşil tahvili, QNB Grubu’nun GSSB çerçevesi kapsamında ihraç edilmektedir.

QNB Grubu, müşteri ve paydaşlarının yararına uzun vadeli finansal, çevresel, sosyal ve etik değer oluşturma amacıyla, grup genelinde geçerli bir sürdürülebilirlik çerçevesi tanımlamıştır. Sürdürülebilirlik çerçevesi, QNB’nin, hizmet verdiğimiz toplumlarda sürdürülebilir finans, sürdürülebilir operasyonlar ve kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri yoluyla sürdürülebilir finansal performans hedefini desteklemektedir.

QNB Finansbank’tan KOBİ’lere özel kredi

QNB Finansbank’tan bankacılığın geleceği: Dijital Zekâ Q

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)