BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE hisseleri desteklemedi----

QE hisseleri desteklemedi

QE hisseleri desteklemedi
14 Kasım 2013 - 13:16 www.finansgundem.com

McKinsey'in çalışmasına göre Fed'in tahvil alımları hisseleri desteklemedi

Amerikan McKinsey&Company'nin ekonomi araştırmaları birimine göre Fed'in büyük ölçekli tahvil alımı programının, ABD'de hisse fiyatlarını yükselttiğine yönelik hiçbir kanıt yok. Çalışamanın yazarları Richard Dobbs ve Susan Lund'a göre, dünyanın en büyük merkez bankalarının parasal genişlemesinin en büyük etkisi, hükümetlere gönderilen tasarrufların maliyeti üzerinde oldu. ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi'nde 2007'den bu yana uygulanan tahvil alım programları, hükümetlerin maliyetini 1.6 trilyon dolar azalttı.
Yüksek hisse senedi fiyatlarının genellikle servet etkisi kanalıyla hanehalkı harcamalarını desteklediği düşünülüyor. Servet etkisi, portföylerdeki kazançlarla birlikte yükselerek, insanların ellerindeki nakitlerle daha serbest harcamasına yardımcı oluyor.
Ancak McKinsey araştırmacıları, parasal genişleme programlarının, hisse senedi fiyatları kanalıyla böyle bir servet etkisine neden olmadığını söylüyor.Araçtırmacılar, bu artışın en çok hükümetin tasarruflarının, insanları daha özgürce borçlanma ve harcamaya teşvik etmesi ile desteklendiğini buldu. Dobbs, "Pratikte, parasal genişlemeden asıl kazanan Wall Street ya da halk değil, hükümet oldu" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)