BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"QE daha hızlı azaltılmalı"----

"QE daha hızlı azaltılmalı"

QE daha hızlı azaltılmalı
05 Şubat 2014 - 20:45 www.finansgundem.com

​Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, şahsi tercihinin tahvil alım programını daha hızlı bir şekilde azaltmak olduğunu ifade etti

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, işsizlik oranının yıl sonuna kadar yüzde 6.2'ye gerileyerek, merkez bankasının daha hızlı tahvil alımı yapmasına olanak sağlayacağını, ekonominin de böylece yüzde 3 oranında büyüyeceğini beklediğini söyledi. 

Politika yapıcılar 85 milyar dolar olan aylık varlık alımlarını, Aralık ve Ocak ayı toplantılarında 10'ar milyar dolar düşürerek 65 milyar dolara çekti. Plosser ekonominin hızlanmaya devam etmesi durumunda bunun yetersiz olabileceğine dikkat çekti. 

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan Plosser, "Güçlenen ekonominin yansıması olarak, benim tercihim tahvil alım programını daha hızlı geri çekmek. Gelişen ekonomi ile orantılı bir şekilde genişlemeci politikaların derecesini azaltmaya başlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Philadelphia Fed Başkanı ayrıca, gelişen piyasalarda ABD ekonomisi için büyük bir risk teşkil edecek volatilite görmediğini belirtti. 

"Gelişen piyasa hisseleri ve para birimlerindeki düşüşler, diğer finansal piyasalara daha fazla sıçrarsa, o zaman risk teşkil edebilir" diyen Plosser, "Fakat bu noktada, bunun ABD ekonomisi için büyük bir risk doğurduğunu düşünmüyorum" diye ekledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)