BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE büyümeye kurban gitti----

QE büyümeye kurban gitti

QE büyümeye kurban gitti
02 Ekim 2013 - 21:53 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in tahvil alımlarını azaltmadığını, çünkü büyümenin beklentilerin altında kaldığını söyledi

Rekor düzeydeki teşviklerin destekçisi olan, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in geçtiğimiz ay toplantısında tahvil alımlarını azaltmadığını, çünkü büyümenin beklentilerin altında kaldığını söyledi.
Rosengren, "Mali konular çok tartışma doğurmamış, reel gayrısafi yurtiçi hasıla verileri ve istihdam daha güçlü olsaydı, Eylül ayında harekete geçmek uygun olabilirdi. Maalesef 17-18 Eylül'deki politika toplantısında bu durumlar mevcut değildi" dedi.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçtiğimiz aydaki toplantısında aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programında değişiklik yapmayarak yatırımcıları şaşırtmıştı. Fed, Kongre'nin 17 yıl sonra ilk defa hükümetin kapanmasının nasıl çözüleceği ve ülkenin borç limini artırıp artırmama tartışmaları yaptığı bir dönemde teşvikleri korudu.
Rosengren, federal bütçe kesintilerinin ekonomiye zarar verdiğini ve ek bir azaltmanın daha fazla hasara yol açabileceğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)