BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE beklenileni vermeyecek mi?----

QE beklenileni vermeyecek mi?

QE beklenileni vermeyecek mi?
13 Ağustos 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

İki Fed yetkilisinin araştırmasına göre, parasal genişlemenin ABD ekonomis üzerindeki etkisi sınırlı kalmış olabilir

ABD merkez bankası Fed'in iki yetkilisine göre, Fed'in parasal genişleme olarak bilinen, daha önce görülmemiş boyuttaki bilanço genişlemesinin, ABD ekonomisine muhtemelen, önceden tahmin edilenden daha az bir katkısı olabileceğini kaydetti.
San Francisco Fed ekonomisti Vasco Curdia ve New York Fed ekonomisti Andrea Ferrero, dün yayınlanan araştırma notunda, "QE2 gibi varlık alım programlarının, en iyisinden, ekonomik büyüme ve enflasyon üzerinde ılımlı etkisi oldu," dedi ve "Fed politika faizinin artırılmaya başlanması konusundaki iletişimin, varlık alımlarının sonlandırılmasına ilişkin geleceğe dönük rehberlikten daha büyük etkisi olacak" değerlendirmesinde bulundu" yorumunda bulundu.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 19 Haziran'da yaptığı konuşmada, ekonominin yetkililerin beklentileri doğrultusunda iyileşme göstermesi durumunda, Fed'in varlık alımlarını bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltabileceğini ve 2014 yılının ortasında sonlandırabileceğini kaydetti. Bernanke, geçen ay Kongre'de yaptığı konuşmada ise, merkez bankasının "yüksek derecede parasal genişlemeyi, varlık alımlarının sonlandırılmasından sonra, faizi sıfır seviyesi yakınında tutarak "uzun bir süre" devam ettireceğini ifade etti.
Varlık alımları ve politikanın gelecekte nasıl şekilleneceğine ilişkin rehberlik, Fed'in Aralık 2008'de gösterge faizi sıfır seviyesine indirmesinden bu yana, rekor genişleme politikasının iki önemli dayanağını oluşturuyor.
Fed ekonomistleri, araştırmalarında, 600 milyar dolarlık Fed'in parasal genişlemesinin ikinci turunun (QE2), iki yıl sonra zayıflaması ile birlikte, muhtemelen reel gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) 0.13 yüzde puanı katkı sağlayacağını ve enflasyonda 0.03 yüzde puanlık bir artışa neden olabileceğini kaydetti. Ekonomistler bu katkının, 0.25 yüzde puanlık faiz indiriminin getirisinin yarısı kadar olduğuna dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)