BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE azaltımı devam edecek mi----

QE azaltımı devam edecek mi

QE azaltımı devam edecek mi
27 Şubat 2014 - 18:59 www.finansgundem.com

​Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in varlık alımlarını kademeli olarak azaltma stratejisine devam edeceğini tekrar etti

Fed Başkanı Janet Yellen, iş dünyası piyasasının toparlanması zaman alsa bile, Fed'in varlık alımlarını kademeli olarak azaltma stratejisine devam edeceğini tekrar etti.

Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumun hazırlanan konuşma metninde, "Fed kuvvetle muhtemel, varlık alım hızını gelecekteki toplantılarda ölçülü adımlarla azaltacak" diyerek, 11 Şubat'ta Temsilciler Meclisi'nde yaptığı sunumla aynı ifadeleri kullandı. Yellen ayrıca tahvil alımlarının azaltılmasında izlenecek olan belirlenen bir yol olmadığını hatırlattı.

Yellen'ın Senato'ya yapacağı sunumun ilk olarak 13 Şubat'ta yapılması planlanırken, kar fırtınası nedeniyle ertelendi ve iki komitenin merkez bankası denetimi arasında normalin dışında iki haftalık bir boşluk oluşmasına neden oldu. Fed Başkanı'nın Temsilciler Meclisi sunumundan bu yana, perakende, imalat sanayi ve inşaat sektörlerinde beklenenden zayıf gelen veriler, zorlu kış şartlarının bir parçası olarak ekonominin yavaşladığı düşüncesini oluşturdu.

Yellen ayrıca, yarım yıllık ekonomi ve para politikası sunumunun ikincisinde, Fed'in gösterge faiz oranını işsizlik oranı yüzde 6.5'in üzerinde olduğu ve enflasyonun yüzde 2.5'i aşmadığı sürece düşük tutulacağı sözünü de yineledi.

67 yaşındaki Yellen, hazırladığı konuşma metninde işsizlik oranı eşiğinin değiştirilmesiyle ilgili bir bilgi vermedi.

Fed Başkanı Yellen, sunumunda iş gücü piyasasındaki toparlanmanın olması gereken seviyeden uzakta olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, "Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ve ben, ekonomik aktivite ve istihdamın bu yıl sonunda ve gelecek yılda ılımlı bir genişleme göstereceğini, işsizlik oranının uzun dönemli istikrarlı seviyelere doğru gerilemeye devam edeceğini, enflasyonun da gelecek yıllarda yüzde 2'nin üzerine çıkacağını bekliyoruz" dedi.

Yellen sunum sonrası soruları cevaplarken, kötü hava koşullarının verileri etkileyebileceği pek çok nokta olduğunu, olumsuz verilerin sebebinin kötü hava olmaması durumunda ise yeni plana geçilebileceğini ifade etti. 

Tahvil alımlarının azaltılmasıyla ilgili bir soruya Yellen, azaltmanın finansal piyasaları olumsuz etkilememesi için araçları mevcut olduğunu dile getirirken, verilerin iyi gitmesi durumunda tahvil alımlarının önümüzdeki sonbaharda sona erebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)