BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPwC ve KPMG Rusya'dan çekiliyor----

PwC ve KPMG Rusya'dan çekiliyor

PwC ve KPMG Rusya'dan çekiliyor
07 Mart 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali karşısında alınan uluslararası tedbirlere şirket bazlı protestolar da eklendi. Denetçiler, Ukrayna'nın işgaline karşı kurumsal tepkilere katıldı.

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası denetim ve muhasebe devleri PwC ve KPMG, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgaline karşı kurumsal tepki olarak Rusya ile ilişkileri kesiyor. Rusya'daki üye firmalar Pazar gecesi yaptıkları açıklamada ülkede faaliyetlerini dondurduklarını belirtti.

PwC'nin küresel başkanı Robert E. Moritz, LinkedIn şunları söyledi: “Rus hükümetinin Ukrayna'ya ve halkına verdiği anlamsız savaştan hepimiz şok olmaya ve dehşete düşmeye devam ediyoruz. Ana odak noktamız Ukraynalı meslektaşlarımıza yardım etmek ve Ukrayna halkına yardım etmek için insani çabaları desteklemek. Bu şartlar altında devam edemeyeceğimiz için de PwC'nin Rusya'da bir üye firması olmamasına karar verdik."

KPMG ise Belarus'taki üye firmaları ile işbirliğini sonlandıracağını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada Rusya ve Beyaz Rusya firmalarının faaliyetlerine son verecekleri vurgulandı.

Diğer uluslararası denitim ve muhasebe şirketi EY yetkilileri ise sadece "Ukrayna'da ortaya çıkan insani felaketten derin endişe duyduğunu" söyledi.

Bu arada, KPMG'nin Rusya ve Beyaz Rusya'da 4.500'den fazla çalışanı var. PwC'nin ise Rusya'daki üye firmasının yaklaşık 3.700 çalışanı olduğu biliniyor.

Petrol ve gaz devleri Shell ve BP, devlet destekli petrol ve gaz şirketleriyle olan bağlantılarından çıkarken, Louis Vuitton ve Chanel gibi perakendeciler de mağazalarını geçici olarak kapattı.

Mastercard, Visa ve PayPal işlemleri durdurdu. Birçok Rus finans kurumu iflasın eşiğine geldi. Bankalardan para çekemeyen halk son günlerde gıda sıkıntısı yamaya başladı.

Bitcoin’de 30 bin dolar beklentisi

Fransa Maliye Bakanı: Tüm seçenekler hala masada

Rusya iflas ederse gelişmekte olan piyasalara ne olacak?

Japonya vatandaşlarını uyardı: Rusya'ya gitmeyin

First Lady dünyaya seslendi: Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)