BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in Ukrayna ısrarının sırrı ortaya çıktı----

Putin'in Ukrayna ısrarının sırrı ortaya çıktı

Putin'in Ukrayna ısrarının sırrı ortaya çıktı
18 Şubat 2022 - 15:59 www.finansgundem.com

Rusya Ukrayna savaşı korkusu tüm dünyayı sarmış durumda. CNN, Putin'in niçin Ukrayna'yı bu kadar çok istediğine dair bir yorumda bulundu.

Rusya Ukrayna savaşı düşüncesi tüm dünyanın gözünü korkuturken, Rusya, Ukrayna, ABD ve Batı'dan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD, Rusya Ukrayna krizi ile ilgili çözüme gitmek istediğini ve Rusya'nın işgal planını devam ettirdiğini iddia ederken, Rusya ise iddialarının bir manipülasyon olduğunu ve olası bir işgal planının olmadığını açıkladı.

CNN'DEN ÇARPICI ANALİZ

Tartışmaların eşiğinde durum değerlendirmesi yapan CNN, 2014 yılı ve çok daha öncesine gidip, Rusya için Ukrayna'nın niçin bu kadar önemli olduğunu sorguladı.

PUTİN'İN O SÖZLERİ HATIRLATILDI

Konuyla ilglili ele alınan videoda Putin'in "Sovyetler Birliği'nin çöküşü, yüzyılın en büyük jeopolitik felaketiydi" sözü hatırlatıldı.

'ANNE' RUSYA

Konuyla ilgili açıklama yapan Susan Glasser, Ukrayna'yı 'Kraliyet tacının kayıp tacı' olarak yorumlayarak, "Aslında burada Ukrayna'nın 'anne' Rusya'dan niçin ayrıldığına dair tarihi bir hikaye dönüyor" dedi. Kısacası Glasser, Rusya'nın Ukrayna'yı sahiplendiğine dikkat çekti.

"İNSANLARI BİR"

Nitekim CNN'e göre Putin'in daha önce söylediği "Rusya ile Ukrayna insanları birdir, bir bütündür" sözleri de bunu destekler nitelikte.

'TEK BAYRAK' İDEOLOJİSİ

Uzmanlar da Putin'in her daim Ukraynalıları tek bayrak altında toplama hayalinin olduğunu dikkat çekti. Ancak Ukrayna hükümeti de bu durumu bir tehdit olarak görüyor.

"SAVAŞ İSTEMELERİNİN BİR NEDENİ DE BU"

Yine CNN'e konuşan CIA Rusya Programı'nın Başkanı John Sipher de, Putin'in Ukrayna'yı savaşla tehdit etme nedenlerinin birinin de baskın olarak bu olduğunu dile getirdi.

DÜNYA PROBLEMLERİNE İLGİLİ

Aynı zamanda Rusya, dünyada yaşan sorunlara karşı ilgili olduğunu göstermeye çalışıyor. Bir yandan da kendi yerini daha da netleştirmek istiyor.

"KORKUNÇ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

Kremlin'in farklı pek çok strarejiyi de kullandığının belirtildiği haberde, Glasser "Savaşla ilgili çok yanlış hesaplamalar ortaya çıkabilir. Savaş korkunç sonuçlar doğurabilir" dedi.

"MİRAS OLARAK GÖRÜYOR"

Kanala değerlendirmede bulunan uzmanlar Putin'in 'bir birlik' politikasını miras olarak görüdüğünün de altını çizdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)