BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in neden cep telefonu yok! İşte yanıtı...----

Putin'in neden cep telefonu yok! İşte yanıtı...

Putin'in neden cep telefonu yok! İşte yanıtı...
04 Aralık 2018 - 09:20 www.finansgundem.com

Peskov ,Putini anlattı... "Putin 08.00'de bakanlara telefon açarak işe başlar. Kendisine ait bir cep telefonu yok. Putin SMS mesajlarıyla uğraşamaz. Putin başka iletişim araçlarını tercih ediyor"diyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın herhalde en önemli özelliği -ortalığı karıştıran açıklamalar yapmak dışında tabii- Twitter'ı en çok kullanan lider olması. Sosyal medyanın yaygınlaştığını ve etkinleştiğini gören politikacılar bu mecraya kayıtsız kalamadı. Günümüzde özellikle Avrupalı liderler kimi açıklamalarını Facebook ve Twitter üzerinden yaparak kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşabiliyor.

Ama bunun belki de tek istisnası var: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Gerçi Twitter'da onun adına iki milyonu aşkın takipçili @PutinRF hesabı var ama buradaki paylaşımlar Kremlin Basın Merkezi tarafından yapılıyor.

Rusya lideri geçen yıl öğrencilerle sohbet ederken bu konuya değindi ve "Sosyal medyada benim adımı taşıyan yaklaşık beş bin sayfa var. Fakat bu sayfaların benimle hiçbir ilişkisi yok. Bildiğiniz gibi, ben çalışma hayatıma dış istihbarat kurumlarında başladım. O zamanlar gerektiğinde takma adlar kullanıyordum. Ancak artık takma ad kullanmama gerek yok..."dedi.

Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in neden sosyal medyayı kullanmadığı sorusunu, "Buna ihtiyaç yok. Çünkü Putin kendi bakış açısını halka ulaştırılmasında hiçbir sorun yaşamıyor" diye açıklıyor.

Putin'in zaman zaman internet kullandığını söyleyen Peskov, "Haberleri veya kendisiyle ilgili yazıları okumak için interneti kullanıyor. Montajlı fotoğrafları (kendi fotoğrafları dahil) kendisine gösterdiğimiz zaman bazen gülüyor, bazen de komik bulmadığı için hiç gülmüyor" diyor.

Putin'in sosyal medyaya uzak durmasının ve genel olarak internetten fazla hoşlanmamasının nedeni büyük olasılıkla, kendisinin de açıkladığı gibi, internetin bir CIA projesi olduğunu düşünmesi.

Fakat asıl şaşırtıcı olan Putin'in cep telefonu da kullanmaması ve "eski usül" sabit hattı tercih etmesi.

Peskov bu konuda, "Putin 08.00'de bakanlara telefon açarak işe başlar. Kendisine ait bir cep telefonu yok. Putin SMS mesajlarıyla uğraşamaz. Günümüzde politikacıların cep telefonuyla konuşması teşhircilik gibi bir şey. Putin başka iletişim araçlarını tercih ediyor"diyor.

Putin, artık herkesin akıllı telefonu bulunduğunu söyleyen Kurçatovsk Enstitüsü Müdürü Mihail Kovalçuk'u, "Herkesin akıllı telefonu olduğunu söylediniz, fakat benim yok!" sözleriyle "haşlamıştı."

Time dergisine göre, Amerikan istihbaratının Putin'in telefonlarını dinleyemesinin çok basit bir nedeni var: Çünkü zaten telefon kullanmıyor!

Bu nedenle, Putin'in cep telefonuyla konuşurken çekilmiş çok az sayıda fotoğrafı bulunuyor. (Fuad Seferov, Moskova, Medyagunlugu.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)