BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPutin'in 'masa' yanıtı piyasalarda heyecan yarattı----

Putin'in 'masa' yanıtı piyasalarda heyecan yarattı

Putin'in 'masa' yanıtı piyasalarda heyecan yarattı
25 Şubat 2022 - 16:52 www.finansgundem.com

Putin, Ukrayna ile üst düzey görüşmelere hazır olduklarını söylemesinden sonra piyasalarda toparlanma hareketi görüldü. Gram altın gün içi en düşük 837 lira seviyesine gerilerken dolar/TL 13.75 TL bandında dalgalanıyor.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu açıklamasının ardından piyasalarda toparlanma yaşandı. Gram altın 837 lira seviyesine gerilerken Ons altın 1895 dolar seviyesinde tutundu.

Perşembe günü 14,64 seviyesini test eden Dolar/TL kuru müzakere açıklamasının arından yüzde 1'i aşan düşüşle geriledi. Dolar/TL gün içi en düşük 13,75 TL seviyesini gördü.

Borsa İstanbul'da yüzde 6'ya varan artış

Borsa İstanbul, Perşembe günü jeopolitik risk fiyatlamasıyla yaşadığı hasarı onarmaya çalışıyor. Rusya-Ukrayna arasında müzakere olabileceği haberleri sonrası, BIST 100 endeksi yüzde 6'ya varan artış yaşadı.

BIST 100 endeksi gün içinde yüzde 6'yı aşan bir prim kaydederek Mart 2020'den bu yana en hızlı artış performansına imza attı.

Petrol geriledi

Ukrayna krizi dolayısıyla en çok satış gören endekslerin başında gelen ulaştırma endeksinde günlük yükseliş yüzde 6'yı aşarken, bankacılık endeksi yüzde 3, sanayi endeksi ise yüzde 5 prim kaydetti.

Piyasalarda tansiyonun düşmesiyle birlikte petrol fiyatlarında da gerileme görülüyor. Geçtiğimiz gün 105 doların üzerini gören brent petrol, bugün 95 dolardan işlem görüyor.

Kripto paralarda toparlanma görüldü

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu açıklamasının ardından kripto para piyasasında risk iştahı arttı. Geçtiğimiz gün yüzde 8 değer kaybederek 34 bin dolara gerileyen Bitcoin hızlı bir şekilde toparlanma kaydetti.

Bitcoin, 34 bin dolar seviyelerinden 39 bin 500 bin dolara kadar yükselerek yüzde 15'in üzerinde primlendi. Bitcoin şu dakikalarda 39 bin 316 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün yüzde 11’e yakın değer kaybederek 2 bin 300 dolara kadar gerileyen Ethereum bugün 2 bin 718 dolara kadar çıktı. Bu gelişmeyle birlikte Ethereum yüzde 18 oranında yükseldi.

Bitcoin ile Ethereum’un değer kazanmasıyla birlikte kripto paraların toplam sermaye değeri 1.50 trilyon dolar seviyelerinden 1.73 trilyon dolara kadar çıktı. Bu gelişmeyle birlikte kripto paraların toplam piyasa değeri 200 milyar dolardan fazla artmış oldu.

Kremlin: Rusya, Ukrayna ile görüşmeye hazır

 

Putin'den jet hızında ‘masa’ cevabı

 

Biden’ın elini petrol fiyatları mı bağlıyor?

 

Zelenskiy'den Putin'e 'müzakere' çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)