BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in kara kutusundan Türkiye'ye ABD uyarısı----

Putin'in kara kutusundan Türkiye'ye ABD uyarısı

Putin'in kara kutusundan Türkiye'ye ABD uyarısı
06 Kasım 2017 - 09:45 www.finansgundem.com

Rusya lideri Putin'in kara kutusu olarak bilinen Prof. Dugin, ABD'nin Türkiye'ye ekonomik yaptırım yapacağını söyleyerek uyardı: Sürekli saldıracaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapın.

Türkiye'yi 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce "Orduda hareketlilik var." diye uyaran ve "Putin'in kara kutusu" olarak bilinen Rus filozof Prof. Aleksandr Dugin, Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuştu. Dugin, ABD'ye karşı Türkiye'ye önemli uyarılarda bulundu.
İşte o röportajdan çarpıcı bölümler:

Putin'i Erdoğan konusunda ikna eden siz miydiniz?

-Evet, yardımlarım oldu çünkü savaşın eşiğine gelmiştik! Ama başkanımız öyle ikna edilecek birisi değil. Putin, rasyonel ve realist biri. Eğer bazı konuda deliller varsa, değerlendirir.

"Putin'i darbeyi desteklemesi için iknaya çalıştılar"

-CIA'nın darbe girişimi için 2 milyar dolar harcadığını iddia ediyorsunuz. Neden başarısız oldular?

Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyoz'dan sonra orduda Erdoğan'ı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğan'ı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

-Ne yaptılar?

Putin'i Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğan'dan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusya'nın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putin'in etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiye'nin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

-Yeniden böyle bir girişim olur mu?

Bence olmaz. Başka yollar kullanacaklardır çünkü hâlâ yüksek pozisyonlarda CIA'ya bağlı kişiler var ama organize olmaları kolay değil.

"ABD zayıp noktanızı kullanmaya çalışacak"

-FETÖ'nün miadını doldurduğunu ve ABD'nin yeni bir maşa örgüt bulacağını iddia ediyorsunuz. Ne olabilir?

Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

- Zarrab davasını da bu çerçevede değerlendirebilir miyiz?

Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İran'a, Rusya'ya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiye'ye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yobazakoyan06 Kasım 2017 21:22

    Hala Kemalistlere pis dilini uzatanlar var ya o dilleriniz kurusun!!!Amin!!!! Atatürkçü subaylar kurtardı işte ülkeyi!Bu bir gerçek! sizin gibi yobaz subaylar ise sattı.ne hikmetse insan ne kadar yobaz ise paraya o kadar düşkün oluyor.yobaz demek dolar uşağı demekle aynı. Amarikanın koynundan çıkalım da Rusya’nın koynuna girelim diyen zihniyete de lanetler olsun!Yerin dibine batasınız yobazlarla birlikte ki aklı selim Türkçüler,Atatürkçüler,Turancılar yaşasın! Yobazlar,arabseviciker,russeviciler,dolar seviciler defolun artık!

  • Mehmet Uçar 06 Kasım 2017 14:28

    Atılacak ilk adım Dilimizin her Türk Devletinde anlaşılacak ve konuşulacak bir Milli Türkçemizin oluşturulmasıdır. Buradan bütün Türki Devletlerine ve onların Türk Dil Kuruluşlarına sesleniyorum "Bir Millet olabilmemiz için bir müşterek Türkçemizin olması şarttır" Lütfen daha fazla vakit geçirmeden biraraya gelin ve Yüksek Türkçemizin ilk Taşlarını inşa edin. Türk Tarihi ve Genç Nesillerimiz bunun hesabını sizlerden sorarlar.

  • Mehmet Uçar 06 Kasım 2017 14:25

    Şimdi yine Osmanlının çöküş zananına geldik, Kimin Mandasına (ABD'NIN, İngilizlerinmi, ...) girelimde ayakta kalalım diye düşünen Vatan Hainleri gibi düşünmeye başlıyoruz. Biz bir Kuaîi Milliye ve ATATÜRK Ruhu ile Osmanlının Enkazları altından bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ Kurmuş bir Milletiz. Bizim ne ABD'ne, ne Rusya'ya, ne Çine ve nede ARABIN KÜLTÜRÜNE VE DİNİNE ihtiyacımız yoktur. Kuaîi Milliye ve ATATÜRK Ruhu ile TURAN'ımıza sarılıp MİLLİ ŞUĞURUMUZA (TÜRKÜN Birlik ve Beraberliğine) dönme zamanı gelmiştir. TÜRK'ÜN TÜRK'den başka Dostu olmamıştır.

  • Kimi savunuyorsunuz?06 Kasım 2017 13:39

    Dugine katılırsınız veya katılmazsınız asıl önemlş olan sömürge devletlerin Türkiye üzerindeki oynadıkları oyun.Hala bazı saflar sömürgelere dost gözü ile bakıyorlar.Diger savunanların onların adamları olduğunu belirtmeye gerek yok.

  • vatandaş06 Kasım 2017 13:17

    sevsek de sevmesek de cumhurbaşkanımızı ABD ve haçlılara yedirmeyiz. biz her türlü eleştiriyi yaparız.(cumhurbaşkanımız hiç alınmasın) ama sorun dış güçler oldu mu birleşiriz...

  • ..................06 Kasım 2017 11:35

    OSMANLIDAKİ HACLILAR RUSLAR.GÜNÜMÜZÜN KIZIL ORDUSU...TARİHİ DEFŞİRDİLER BİLGİLERİ MANUPÜLE ETTİLER

  • gobel6606 Kasım 2017 11:34

    Dugin'in çoğu tespiti doğru lakin Ordudaki kemalist kişilerin darbeyi önlediği kesinlikle yanlış. Kemalist kesim Ordudaki Rusya'ya yakın kesim, biraz Rusya tarafına yontmuş. Türkiye'de darbeyi önleyen asker, örgütsüz ülke sevdalısı askerlerdir. Türkiyede'ki kemalist kesim önce de şuan da İran'ı Reise tercih eden kesimdir. Diğer tespitleri doğrudur.

  • ..................06 Kasım 2017 11:34

    RUSYANIN UKRAYNAYA SAVAŞ ACMASINDA EMNİYET VE SAĞLIK KONULARINDA DESTEK VEREN ÖN HAZIRLIK YAPAN CIA İDİ.ANLAYIN ARTIK RUSLARIN YALANLARINI.....VE SUÇLAMALARINI

  • YURTİÇİ BAĞLANTILARINI .HAŞERELER06 Kasım 2017 11:29

    SOÇİ OLİMPİYAT İNŞAATINI ARAŞTIRIN VE SONUÇLARINI..İLK DARBE YOLSUZLUĞUN DEŞİFRE BELGELERİ

  • ...................06 Kasım 2017 11:22

    CIA DÜNYA EMEKLİLİK FONUNUN SAĞLIK SEKTÖRÜNE DAYALI EMNİYET KOLUDUR.FBA İSE BANKACILIK

  • anlamayan safdır.DEŞİFRE OLDULAR06 Kasım 2017 11:20

    hala anlamayan var mı?türkiyeden önce rusyada imar bazlı yatırımlarda yolsuzluk var,arabıstanda var.türkiyede var bu 2 li türkiyeyi kandırıyor ve imar bazlı yolsuzluk konularında girdap gibi içine cekiyor ve parayı haklamak için ortadoğu olaylarına türkiyeyide entekre ediyorlar

  • Şimşek06 Kasım 2017 11:18

    Çin,Rusya,Balkanlar İslamdan değil Yobazlardan korkuyor. İçlerinde Milyonlarca müslümanın Amerikancı yobaz olmasına izin veremezler. İlginçtir Yobazlar hep Amerikan uşağı olur.

  • ordu06 Kasım 2017 11:16

    ruslar iyidir, karadenize gondersinler karılarını

  • Şimşek06 Kasım 2017 11:15

    Güç zehirlenmesi adama herşeyi yaptırır. Hiç bir ulus masum değil. Rusyaya karşı kurumsallaşmış düşmanlık Türkiyenin sonunu getirir. Körü körüne anlamsız bir Rus düşmanlığı yanında Amerikan yalakalığı Türkiyeyi bitirir. Bağımsızlık satılamaz. Amerika artık gücünü kaybediyor. Arkasında sarı metal Altın ve askeri, siyasi gücü olan Çin Yuanı petrol kontratları yolda. Çin malı Anahtar teslim Nükleer reaktörler, sınırlı Uranyum 235 yerine insanlığa binlerce yıl yetecek plütonyum+Uranyum 238 yakıtı. (MOX yakıtı) Amerika, Arap petrolünü bitirince Kuzey Kutup petrolünü gazlayacak. Nükleer silah dokunulmazlığına sahip olma, İsraile tehdit olma. Petrol için dolar bul. Üretme. Bölün, küçül. Her gün öl sen dimi. KİMSE NE DÜŞMANIN NEDE DOSTUN. YAŞASIN TAM BAĞIMSIZLIK.

  • d.demirkan 06 Kasım 2017 11:14

    TÜRKİYE ABD AB KISKACINDA. ÇOK DİKKATLİ OLMAK LÂZIM.ALMANYANIN YUNANIN TUTUMU BELLİ.

  • ŞAHİN06 Kasım 2017 11:13

    demec değil itiraf ediyorlar ve suçlu arıyorlar

  • ŞAHİN06 Kasım 2017 11:12

    türkiyenin parçalanması akabınde iç savaş planlarının hadda ruslarında öncesinde desteği olduğu ama a planının sonlandığının delilidir...

  • Tam Bağımsız06 Kasım 2017 10:29

    Prof. Dugin iyi sallamışssın. Bu söyledikleri Rusya nın çıkarına olan, Türkiye yi Rusya ya yaklaştırma çabasıdır. Tam bağımsız laik Türkiye çabamız. Akıllı olun milletim

  • ıtri06 Kasım 2017 10:24

    çeçen ve afgan kardeşlerimiz sizi çok iyi hatırlıyor.

  • Hayri06 Kasım 2017 09:59

    Cecenistan hakkindaki goruslerini de merak ettim Prof. Dugin in.

  • MİSAFİR06 Kasım 2017 09:58

    evet 15 temmuz darbesini önleyenler, kahraman ve yurtsever kemalist subaylarımızdı... bunu erdoğan için değil, ülkeleri için yaptılar....

  • Gezgın06 Kasım 2017 09:54

    Sanırım adam haklı beyler..