BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'e 'sınır' tepkisi----

Putin'e 'sınır' tepkisi

Putin'e 'sınır' tepkisi
19 Nisan 2016 - 04:37 www.finansgundem.com

Davutoğlu, Obama ile görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getiren Putin'e sert yanıt verdi: Türkiye'nin sınırları sadece Türkiye'yi ilgilendirir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. gazeteciler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getirmesi Başbakan'a soruldu.

Başbakan bu soruya "Türkiye'nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye'nin sınırları sadece Türkiye'yi ilgilendirir" " yanıtını verdi.

'SADECE TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRİR'

"Türkiye'nin gıyabında herhangi bir iki ülkenin yaptığı görüşmenin bizim için bir kıymeti harbiyesi bu anlamda yoktur. Kendi aralarında her türlü konuyu görüşebilirler ama Türkiye sınırlarıyla ilgili nihai sözü sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti söyler. Hiçbir başka ülkenin bu konuda, hele hele kapalı kapılar arkasında görüşme yapmasının bir anlamı da yoktur, kıymeti de yoktur. Bu zaten basına intikal eden bir bilgi ama arka planda ne vardır, ne için böyle bir spekülatif haber yayınlanmıştır, bunlar değerlendirmeye ihtiyaç hissedilen hususlardır. Türkiye sınırları, 5 yıldır süren bir iç savaşın tam bir yıkım gerçekleştirdiği Suriye'de sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuştur. Şuanda Türkiye'nin misafir etmekte olduğu mülteciler göz önüne alındığında, dünyanın Türkiye'ye sadece teşekkür borcu vardır, hesap sorma hakkı ve haddi kimsenin olamaz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)