BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'e 360 milyar dolar lazım----

Putin'e 360 milyar dolar lazım

Putin'e 360 milyar dolar lazım
23 Mart 2018 - 08:29 www.finansgundem.com

Rusya'da uzmanlar Putin'in seçim zaferinden sonra vadettiği reformları hayata geçirebilmesi için 360 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seçim öncesinde vadetiği reformların hayata geçirilmesinin maliyeti ne kadar? Ülkenin en büyük bankalarından Rosbank bu konuyu hesapladı.

RBK'nın haberine göre, Rosbank ekonomistleri Anna Zaigrina ve Yevgeniy Koşelev'in hazırladığı "Seçimler sonrası Rusya" adlı raporda, Putin'in Federal Meclis'e sesleniş konuşmasında dile getirdiği ekonomik reformların maliyeti araştırıldı.

Uzmanların hesaplamalarına göre, Putin'in yapmayı vadettiği reformlar 2018-2024 yılları arasında ülkeye 20,5 trilyon rubleye (yaklaşık 360 milyar dolar) mal olabilir.

Bu rakamın 8,4 trilyon rublesinin altyapının geliştirilmesine, 5,2 triyon rublesinin sağlık sisteminin kalitesinin yükseltilmesine, 3,6 trilyon rublesinin eğitim sisteminin yetkinleştirilmesine, 3,4 trilyon rublesinin demografi sorunun azaltılmasına harcanması gerektiği hesaplandı.

Uzmanlar, kamu bütçesinden bugünkü şartlarda Putin'in yapılacağını açıkladığı reformlar için yüzde 34 kaynak ayrılabilmesinin gerçekçi olmadığını savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)