BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den yeni kararname: Döviz yasağı getirildi----

Putin'den yeni kararname: Döviz yasağı getirildi

Putin'den yeni kararname: Döviz yasağı getirildi
28 Şubat 2022 - 19:48 www.finansgundem.com

Putin, Rusya vatandaşlarının ve şirketlerinin döviz cinsinden dış borç vermelerini ve Rusya dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmalarını yasakladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle, Rusya vatandaşlarının döviz cinsinden dış borç vermeleri ve ülke dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmaları yasaklandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili önlemleri içeren kararnamenin Putin tarafından imzalandığı belirtildi.

Kararnameyle, ihracat yapan Rus şirketlerine döviz satma zorunluluğu getirildiğine işaret edilen açıklamada, “Uluslararası ticaretle uğraşan şirketler, döviz gelirlerinin yüzde 80’ini yetkili bankalarda satmak zorundadır.” ifadesine yer verildi.

Ülkedeki döviz işlemlerine de bazı yasaklar getirildiği aktarılan açıklamada, "Rusya vatandaşlarının döviz cinsinden dış borç vermeleri ve Rusya dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmaları yasaklanmıştır.” denildi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri bir kez daha görüşecek

 

Ukrayna'da kritik açıklama: Biz düşersek, BM de düşer

 

Avrupa Birliği'nden Ukrayna'ya destek açıklaması

 

Zelenskiy’nin konuşmasını çevirirken gözyaşlarını tutamadı!

 

İngiltere'den, Rusya'ya mali yaptırım kararı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nudeyev28 Şubat 2022 20:02

    İşte ilk yaptıkları kendileri gibi başka bir bk bilmediklerinden hemen sermaye kontrolü uygulamak adilik acizlik korku işbilmemezlik çaresizlik güçsüzlük bitmişlik halkın parasını dolandırmak sonunda ülkeyi batırmak