BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Türkiye'ye teşekkür----

Putin'den Türkiye'ye teşekkür

Putin'den Türkiye'ye teşekkür
02 Ekim 2013 - 19:10 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye krizindeki tutumundan ötürü Türkiye'ye teşekkürlerini iletti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye krizinde askeri çözümü öngören, ancak sonra Rusya'nın barışçıl çözüm için tüm araçların kullanılması yönündeki politikası ile hem fikir olan Türkiye, Fransa ve İngiltere'ye teşekkür etti.
Moskova'da VTB Kapital'in düzenlediği "Rusya çağırıyor!" adlı yatırım forumunda yaptığı konuşmada teşekkür eden Putin, "Türkiye, İngiltere ve Fransa'dan dostlarımız askeri senaryoyu çözüm için öngörüyorlardı. Ancak sonra genel olarak barışçıl yollarla sorunun çözümü için tüm araçların kullanılması yönündeki fikrimizle mutabakata vardılar." dedi.
Suriye'de barış sürecine etki edecek ülkelerin çabalarının koordine edilmesinin askeri güç kullanımından kaçınmaya katkı sağlayacağına değinen Putin, "Bizim koordineli eylemlerimiz devam ederse, uzun süredir acı çeken ve yıkımların artmasına neden olacak Suriye'de savaş seçeneğinden kurtulabiliriz…" değerlendirmesinde bulundu.
Suriye'de krizin çözümü ile ilgili planın sadece kendilerine ait olmadığına işaret eden Rus lider, "Bu sadece bizim başarımız değil. ABD'nin, Bakan Barack Obama'nın ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki ortak çabamızın eseri." şeklinde konuştu. Putin, Çin, Hindistan, Brezilya, Arjantin ve Endonezya'nın askeri müdahale karşıtı tereddütsüz tutumlarına da dikkat çekti.
Şimdi Suriye'de kimyasal silahların nasıl imha edileceği konusunun görüşülmeye başlamasının doğru yolda olunduğunun işareti olduğuna değinen Putin, "Biz burada tek başımıza bir kredi almak istemiyoruz. Bu bizim ortak kredimiz. Bu ABD Başkanı Obama'nın da kredisi." ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)