BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Türk şirketlerin inşa ettiği tesise övgü----

Putin'den Türk şirketlerin inşa ettiği tesise övgü

Putin'den Türk şirketlerin inşa ettiği tesise övgü
04 Ekim 2018 - 08:35 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Rönesans ve GAMA şirketlerinin ortaklaşa inşa ettiği tesise övgü yağdırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kutup bölgesindeki Yamal-Nenetsk Özerk Bölgesi'nde kurulan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretim tesisini övdü. Söz konusu tesisi Türk Rönesans ve GAMA şirketleri ortaklaşa inşa etti.

Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası forumunun ana oturumuna katılan Putin, Yamal LNG'nin çok zor doğa koşullarında sıfırdan inşa edildiğine işaret etti. Putin, "Biz projemizi kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. Burada hiç bir sorunumuz yok, olmayacak da. Elbette sorunlar ortaya çıkabilir, ama biz çözeriz. Sabetta Moskova'nın haklı olduğunu kanıtlıyor. Burada LNG üretim tesisi var. Buraya Yamal doğalgaz yataklarından yüzlerce boru hattı döşenmiş bulunuyor. Bu tesis Arktika'nın sürekli donmuş toprakları koşullarında ve sayılı aylarında sıfırdan inşa edildi. Sabetta'daki bu tesisi bir yıldan kısa bir süre önce kutup gecesinde açtık. Avrupalı yatırımcılar ne sert kış ne de Amerika'nın yaptırımlarından korkmayarak buraya geldiler. Eksi 40 derece soğuklardan bahsediyorum. ABD bu projeye savaş açtı, ama ilk tankeri de onlar aldı. Çünkü bu piyasanın en verimlisi çıktı. Bugün de Amerika'ya buradan sevkiyatlar yapılıyor." dedi.

TESİSİN AÇILIŞINA PUTİN KATILMIŞTI

Tesisin açılışına Aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılmıştı. Törende konuşan Putin şu açıklamada bulunmuştu: "Bu, Rusya için son derece önemli bir olay. Sadece enerji, gaz üretimi ve LNG üretimi açısından önemli değil, aynı zamanda da Arktik'in ve Kuzey Deniz Yolu'nun geliştirilmesi bakımından da önümüze büyük görevler koyan önemli bir proje."

Putin, Rusya'nın LNG üretim hacmini artırması gerektiğini de önemle vurgulayarak yetkililere bu yönde talimat verdi.

Putin, "Bu proje Rusya'nın dünyanın en önemli enerji devlerinden biri olduğunu ortaya koydu. Yamal'daki tesis, gaz endüstrisini, ulusal ekonomiyi geliştirmek için yeni ufuklar açıyor ve ileri teknoloji alanında istihdam oluşturuyor. Bu tür projelerin sayısını artırmak önem taşımakta." şeklinde konuşmuştu.

REGA İNŞA ETTİ

2015 yılında GAMA Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj AŞ ile Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin oluşturduğu iş ortaklığı REGA JV, Yamal Yarımadası'nda söz konusu tesisin CWP3B kısmının yapım projesini imzalamıştı.

Hava sıcaklığının eksi 50 derecelere düştüğü Yamal Yarımadası'nda bulunan Sabetta kasabasında inşa edilen Yamal LNG" projesi, kutup bölgesine yapılan ilk LNG tesisi olma özelliği taşıyor. Tesis inşaatında yüksek performans teknoloji kullanılarak montaj yapıldı. Tesis inşaatında yaklaşık 9 bin personel görev aldı. (Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)