BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den tercümana fırça: O bir haydut----

Putin'den tercümana fırça: O bir haydut

Putin'den tercümana fırça: O bir haydut
10 Nisan 2019 - 08:15 www.finansgundem.com

St. Petersburg'daki forumda konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Ninisto, Rusya'ya yaptırımlar konusunda Moskova'nın Kırım tavrının etkili olduğunu söyledi. Putin, anında verdiği yanıtı eksik aktaran tercümanı da 'haydut' diye azarladı

St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu'nda Başkan Putin yizne rüzgarını estirdi. Putin, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto’nun Uluslararası Arktika Forumu oturumunda kullandığı yaptırımların suçlusunun Kırım’daki eylemleri nedeniyle Moskova olduğuna yönelik sözlerine anında yanıt verdi. Sözlerini farklı çeviren tercümanı da, İsveççe bilmemesine rağmen düzeltip 'haydut' diye şaka yollu fırçaladı.

Putin, Niinisto'ya forumun Arktika (Kuzey Kutbu) bölgesindeki sorunlarla ilgili olduğunu ve Kırım'ın Arktika ile bir alakası olmadığını hatırlattı. Rus lider, Arktika'daki sorunların konuşulduğu forumla Kırım'ın bir alakası olmadığını hatırlatarak, bölgedeki sorunlara karşı vaktinde adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, "Burada Arktika'daki sorunları konuşmak için toplandık. Vaktinde alınmayan tedbirler ve eylemsizlik nedeniyle Arktika'nın ‘Kırım'ın bir benzerine', Kırım'ın da çöle dönüşmesini istemeyiz" dedi.

Arktika'teki çökeltilerde tropik bitki ve hayvanların kalıntılarının bulunabildiğine dikkat çeken Putin "Yani insanlık tarihinin bir döneminde bunlar vardı. Olup bitenleri anlamak ve olanlara karşı harekete geçmemiz gerek. Şimdi bazı sorunları yalnızca güçlerimizi birleştirerek çözebileceğimizi söylediğimiz bir dönemdeyiz. Bunun için toplandık ve bu toplantının işe yarayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın yaptırımlardan Avrupa kadar zarar görmediğini belirterek "Yaptırımlar bugün yalnızca jeopolitik savaşın aracı olarak değil, dünyadaki rekabet savaşının bir unsuru olarak kullanılıyor" yorumunda bulundu.

Arktika'da askeri bir gerginlik olmadığını ve NATO'nun bölgede kısa süre önce büyük çapta tatbikatlar gerçekleştirdiğini belirten Putin "Biz bölgede böyle tatbikatlar gerçekleştirmiyoruz. Büyük tatbikatlar yaptık, ama NATO'nun sorumluluk alanından çok uzakta, doğudaydı" dedi.

Rus lider, Rusya'nın tatbikatlarını her zaman uluslararası gözlemciler eşliğinde yaptığını kaydetti.

Niinisto, Rusya'ya yönelik yaptırımların suçlusunun Kırım'daki eylemleri nedeniyle Moskova olduğunu ileri sürmüştü.

Putin'den sözünü tam aktarmayan tercümana: O bir haydut

Bu arada Putin, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile yaptığı görüşmede İsveçli işadamları için kullandığı ‘dostlar’ sözcüğünü karşı tarafa ‘partnerler’ olarak aktaran tercümanı tiye aldı.

St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu'nun ardından İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile görüşen Putin, Moskova ile Stockholm arasındaki ekonomik ilişkilerden bahsederken İsveçli işadamları için ‘dostlar' sözcüğünü kullandı, fakat tercüman Rus liderin dediğini karşı tarafa ‘partnerler' olarak aktarmayı yeğledi.

Bunu fark eden Putin, araya girip gülerek, "Ben dostlar dedim, o ise partnerler dedi. O bir haydut" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)