BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin’den Merkel'e 'Göç kriziyle ilgili doğrudan görüşme başlatma' çağrısı----

Putin’den Merkel'e 'Göç kriziyle ilgili doğrudan görüşme başlatma' çağrısı

Putin’den Merkel'e 'Göç kriziyle ilgili doğrudan görüşme başlatma' çağrısı
10 Kasım 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, telefonda görüştüğü Almanya Başbakan Vekili Merkel’e, Brüksel’in Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini doğrudan Minsk’le konuşması tavsiyesinde bulundu.

Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakan Vekili Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Rus lider, AB ülkeleri ile Minsk arasında Belarus, Polonya ve Litvanya sınırındaki durum nedeniyle ortaya çıkan sorunların doğrudan temaslarla tartışılmasının sağlanmasını önerdi.

Görüşmenin Alman tarafının girişimi ile yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı, AB üye devletleri temsilcileri ile Minsk arasında yapılacak doğrudan temaslarla ortaya çıkan sorunların tartışılmasının sağlanmasını önerdi” ifadelerine yer verildi.

“Belarus'un AB ülkeleri ile sınırlarında bulunan mülteciler ile ilgili durum ayrıntılı olarak incelendi. Göç krizinin insani sonuçları ile ilgili endişeler dile getirildi” denilen açıklamada, Putin ve Merkel’in bu konudaki görüşmeleri devam ettirmeyi kararlaştırdığı vurgulandı.

Almanya: Merkel, Putin'den sınırdaki sığınmacılar konusunda Belarus'u etkilemesini istedi

Diğer yandan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakan Vekili Angela Merkel’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacılar konusunda Minsk’i etkilemesini istediğini aktardı.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Seibert, “Şansölye Merkel, Başkan Putin ile bugün Belarus-Polonya sınırındaki durum ile ilgili olarak telefon görüşmesi yaptı. Merkel, Belarus rejimi tarafından göçmenlerin alet edilmesinin insanlık dışı ve kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Başkan Putin'den bunu etkilemesini istedi” ifadelerini kullandı.

Putin ve Lukaşenko'dan göçmen zirvesi

 

Putin, Aliyev ve Paşinyan 'uzak'tan görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)