BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den flaş Esad açıklaması----

Putin'den flaş Esad açıklaması

Putin'den flaş Esad açıklaması
26 Eylül 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin “Biz hükümet olarak Suriye Devlet Başkanı Esad’ın başında bulunduğu Şam yönetimini kurtarmayı hedefliyoruz” dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı’nda Suriye’deki iç savaş ve mülteci kriziyle ilgili konuşacak olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin güçlenmesinin ülkedeki krizi çözmenin tek yolu olduğunu söyledi.

Amerikan CBS Televizyonu’na konuşan Putin, “Buna benzer durumu Irak’ta da görüyoruz. Hükümet yapılarını etkili bir şekilde güçlendirmek ve onlara terörle mücadelede destek sağlamaktan başka Suriye krizini çözecek başka bir yol yok. Bu yüzden Esad’ın başında bulunduğu Şam yönetimini kurtarmak en önemli hedeflerimizden biri. Çünkü Esad güçlenirse, IŞİD terör örgütü de gerilemiş olur” dedi.

Rus basınına yansıyan haberlere göre Rus lider daha önce de yaptığı açıklamalarda, Suriye hükümetini rasyonel muhalefetle olumlu dialog kurmaya davet etti ve ülkede reform yapılması gerektiğinin altını çizdi.

PAZARTESİ KONUŞACAK
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 28 Eylül’de New York’da BM Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapacak. Aynı gün içerisinde Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi planlanıyor. İki liderin Suriye’de IŞİD ile mücadele ve Ukrayna’nın doğusundaki durumu masaya yatırmaları bekleniyor. Öte yandan Suriye Devlet Televizyonu’na konuşan Esad’ın başdanışmanı Buteyna Şaban, ABD ve Rusya’nın Suriye krizinin çözümü konusunda “yazılı olmayan bir anlaşmaya” vardığını iddia etti.

"ONUN ÇÖKÜŞÜ HERKES İÇİN FACİA OLUR"
İngiliz Independent Gazetesi’nden Ortadoğu yazarı Patrick Cockburn’a konuşan PYD lideri Salih Müslim, IŞİD’e karşı mücadele ve bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın IŞİD ve El Kaide bağlantılı diğer gruplar tarafından devrilmesi dünya için bir facia olur” diyen Salih Müslim, tehlikenin yalnızca IŞİD’den değil Nusra Cephesi ve Ahrar’uş Şam’dan da geldiğine dikkat çekti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)