BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin’den ‘enflasyonu düşürün’ talimatı----

Putin’den ‘enflasyonu düşürün’ talimatı

Putin’den ‘enflasyonu düşürün’ talimatı
04 Mayıs 2021 - 08:51 www.finansgundem.com

Gıda fiyatlarındaki hızlı artışın etkisiyle yükselen enflasyon faizleri de yukarı çekiyor. Artışın önüne geçilmesi için devreye girin Putin, tarih verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus hükümetinden fiyatların Temmuz ayına kadar kontrol altına alınmasını istediği bildirildi. Putin tarafından hükümete gönderilen yazıda hükümetin mal fiyatlarında tahmin edilebilirliği sağlamak üzere uzun vadeli piyasa araçlarının etkin şekilde kullanılacağından emin olması istendi. Putin öte yandan şirketlerin yatırım olanaklarının artırılmasının da teşvik edilmesini istedi.

Rusya’da gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle enflasyon yüzde 6 seviyelerine ulaştı. Enflasyonda artışın süreceği öngörüsüyle Rusya Merkez Bankası faiz oranını 0,5 puan artırarak yüzde 5'e çıkarmaya karar verdi. Yüzde 5'lik gösterge faizi, 2014'den beri kaydedilen en yüksek oran olarak dikkati çekiyor.

Bankanın açıklamasında, “tüketici fiyatları ve enflasyonist beklentiler hem halkta hem de iş dünyasında yüksek kalmaya devam ediyor" denildi.

Enflasyonda yapısal sorunlar devam ediyor

Enflasyon, Merkez'in faiz kararını etkiler mi?

Brezilya'da enflasyon beklentileri arttı

Dolar güne yatay başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)