BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin uyardı: Yükümlülüklere tam olarak uyulması gerekir----

Putin uyardı: Yükümlülüklere tam olarak uyulması gerekir

Putin uyardı: Yükümlülüklere tam olarak uyulması gerekir
06 Ekim 2021 - 20:10 www.finansgundem.com

Putin, "Rus gazının Ukrayna toprakları üzerinden sevkiyatına yönelik sözleşmelerdeki yükümlülüklere tam olarak uyulması gerekir. Gazprom’a yönelik güveni sarsmamamız lazım." dedi açıklamasında bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Rus yetkililerle yaptığı görüşmede, Avrupa enerji piyasasında yaşanan krizi değerlendirdi.

Ukrayna üzerinden Avrupa’ya doğal gaz göndermenin Gazprom açısından karlı olmadığını savunan Putin, "Gazprom, Ukrayna üzerinden gaz göndermek yerine, göndermeyerek ceza ödeyip başka bir rotadan gaz sevkiyatı yapmanın daha karlı olduğuna inanıyor. Çünkü yeni boru hatları sistemlerinde daha fazla basınç var." diye konuştu.

Rusya’nın yine de Ukrayna üzerinden doğal gaz göndermesi gerektiğini belirten Putin, "Rus gazının Ukrayna toprakları üzerinden sevkiyatına yönelik sözleşmelerdeki yükümlülüklere tam olarak uyulması gerekir. Gazprom’a yönelik güveni sarsmamamız lazım." ifadesini kullandı.

Putin, piyasada doğal gaz arzını yükseltebileceklerine işaret ederek, "Ancak bunu dikkatli şekilde yapmak gerekiyor. Borsada da gaz arzı artırılabilir. Fakat Avrupa spot piyasası yerine bunu St. Petersburg’da yapmak lazım." şeklinde konuştu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da toplantıda değerlendirmelerde bulunarak, doğal gaz krizinin Avrupa’da değil Güney Amerika ve Asya’da başladığını söyledi.

Piyasalardaki spekülasyonların doğal gaz piyasalarını etkilediğinin altını çizen Novak, "Ayrıca sıvılaştırılmış doğal gaz arzında yaşanan sıkıntılar da etkili oldu. Doğal gaz sektörünün daha hızlı istikrara kavuşması gerekiyor, Rusya da üzerine düşeni yapıyor." dedi.

3. doz aşıya ihtiyaç var mı? Koca'dan net cevap!

HSK'dan yeni kararname!

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı: 236 vefat, 30 bin 438 yeni vaka

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)