BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin Trump'la o konuyu görüşmek istiyor----

Putin Trump'la o konuyu görüşmek istiyor

Putin Trump'la o konuyu görüşmek istiyor
30 Ekim 2018 - 08:44 www.finansgundem.com

Putin, nükleer füze anlaşmasından çekilme konusunu Trump’la görüşmek istiyor

Amerika Başkanı Donald Trump, Amerika’nın 1987 yılında Rusya’yla imzaladığı nükleer füzelere yönelik anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu. Söz konusu anlaşma Amerika ve Rusya’yı menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan nükleer başlık taşıyan füzeler geliştirmekten alıkoyuyor.

Trump anlaşmadan çekilme gerekçesini Rusya’nın INF adıyla bilinen anlaşmayı ihlal etmesi olarak göstermişti. Daha önce de Obama yönetiminde uzmanlar, Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğine dair açıklamalarda bulunuyorlardı. Uluslararası kamuoyu, Trump’ın kararını kaygıyla karşılarken, Rusya tarafından bugün bir açıklama daha geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin’in anlaşmadan çekilme konusunu Başkan Trump’la görüşmek istediği söylendi.

Peskov, “Amerika’nın INF anlaşmasından çekilmesi bağlamında halen stratejik istikrar konusunda çok sayıda yanıt bekleyen soru var. Tüm bunlar iki liderin gündeminde olacaktır” dedi.

Trump ve Putin, Paris’te düzenlenecek, Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin yüzüncü yılı etkinliklerinde bir araya gelecekler. Söz konusu etkinlik 11 Kasım tarihinde yapılacak.

Uzmanlar, Amerika’nın nükleer füze anlaşmasından çekilme kararının arkasında aynı zamanda Çin’in bulunduğunu ifade ediyorlar. Çin, anlaşmanın taraflarından biri değil ve bu tarz füzeler geliştirmeye devam ediyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton konuyla ilgili olarak Çin’in de Amerika’nın anlaşmadan çıkmamasından yana olduğu yorumları üzerine, “Bu son derece anlaşılabilir bir şey. Ben de Çinli olsaydım aynı şeyi söylerdim” diyerek yanıt vermişti.(Haberrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)