BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin tatbikatta! Rusya'dan gövde gösterisi----

Putin tatbikatta! Rusya'dan gövde gösterisi

Putin tatbikatta! Rusya'dan gövde gösterisi
14 Eylül 2018 - 08:35 www.finansgundem.com

Rusya'da yakın tarihinin en büyük askeri tatbikatı olan 'Vostok-2018'de gövde gösterisi yapıldı. Yapılan tatbikata Rusya Devlet Başkanı Putin de katıldı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Uzakdoğu Bölgesi'deki Doğu Sibirya'da gerçekleştirilen tatbikatın yapıldığı bölgeye giderek Rus ordusunun manevralarını yerinde takip etti. Burada yaptığı açıklamada, tatbikattaki görevlerin başarıyla yerine getirildiğini söyleyen Putin, askerlere hitaben "Askeri ustalığınızı sergilediniz, potansiyel askeri tehditlere başarıyla karşı koyma kabiliyetinizi ortaya koydunuz" dedi.
 
Sputnik’in haberine göre, Rus ordusunun ve filosunun bu kadar zor bir tatbikatı ilk kez gerçekleştirdiğine dikkat çeken Putin, "Bugün burada, Zabaykalya'daki Tsugol poligonunda tatbikatın en aktif bölümü tamamlanıyor. Bu bölümü üst seviyede tatbik ettiniz. Tüm birlikler, koyulan hedefleri yerine getirdi" diye konuştu.

Tatbikatta başarılı olan askeri personele ödüller veren Rusya lideri, ülke egemenliğini koruyabilmesi ve müttefiklere destek verilebilmesi için Rus ordusunu geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

BBC, tatbikatı “Vostok 2018: Soğuk Savaş sonrasının en büyük tatbikatı” olarak verdi.

Tatbikat 17 Eylül'e kadar Rusya'nın Uzakdoğu Bölgesi'ndeki topraklarında bulunan 5 askeri alan ve karasularında (Japon Denizi, Bering Denizi ve Ohotsk Denizi) gerçekleştirilecek. Tatbikatta 300.000 asker, 1000 hava aracı, 36.000 tank ve askeri araç, 80 gemi ve deniz aracı yer alıyor.

Tatbikatta Çin ve Moğolistan orduları da yer alıyor. Tatbikat için Çin'den 26 helikopter ve 6 uçak Rusya'ya gönderildi. Rusya ordusu, Çin'in gönderdiği uçaklar arasında Rusya'dan satın alınan 6 adet Mi-171 helikopteri ve 9'ar adet Z-9 ve Z-19 helikopteri olduğunu bildirdi.
 
Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Türk askeri ataşelik temsilcileri, Vostok-2018 tatbikatına gözlemci olarak katılıyor.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)