BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Sputnik V, Omikron'u etkisiz hale getiriyor----

Putin: Sputnik V, Omikron'u etkisiz hale getiriyor

Putin: Sputnik V, Omikron'u etkisiz hale getiriyor
28 Aralık 2021 - 17:06 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde geliştirilen Sputnik V aşısının Omikron varyantı karşısında yüksek düzeyde etkili olduğunu söyledi.


Rusya Devlet Başkanı Putin, eski Sovyet ülkelerinden oluşan Bağımsız Devletler Topluluğu liderleri ile St. Petersburg’da gerçekleştirdiği gayri resmi toplantı sırasında, “(Sputnik V aşısının geliştiricisi) Gamaleya Enstitüsü’nün yöneticisi ile görüştüm, bir araştırma yapmışlar: buna göre Sputnik V yeni Omicron varyantını kesinlikle etkisiz hale getiriyor” dedi.

“Sputnik V (Omikron varyantı karşısında) yaklaşık yüzde 90 civarında koruma sağlıyor” diye devam eden Putin, Rus aşısının şu an dünyanın pek çok ülkesinde yayılan bu varyanta karşı tam olarak hangi seviyede etkili olduğu sorusunun yanıtının ise ancak klinik çalışmaların sonucunda verebileceğini kaydetti.

Bunun yanında Putin, Sputnik V aşısının Omikron varyantını etkisiz hale getiriyor oluşunun ‘yüzde 100 kesin bir bilgi olduğunu’ sözlerine ekledi.

Türkiye’nin de acil kullanım izni verdiği Sputnik V, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen bir yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, korona virüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.

Vücut bu yöntemle koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında, korona virüs ile savaşabilmesini sağlıyor.

Etki oranı yüzde 97.6 olarak ölçülen Sputnik V aşısının korona virüse karşı sağladığı kanıtlanmış yüksek koruma, İngiliz The Lancet dahil pek çok bilimsel yayında belgelenmiş durumda.(Sputnik)

Omikron Delta enfeksiyonlarını azaltabilir

 

Çarpıcı 'Omikron' raporu: 10 hafta sonra aşı etkinliği düşüyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)