BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin, Rus oligarklara muhtaç----

Putin, Rus oligarklara muhtaç

Putin, Rus oligarklara muhtaç
14 Mart 2023 - 12:30 www.finansgundem.com

Rusya’da devlet artan kamu bütçe açığını kapamak için Rus oligarklardan yardım istemeye devam ediyor.

Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan Rusya'da, devlet artan kamu bütçe açığını kapamak için büyük ölçekli şirketlerin kapısını çalmaya devam ediyor.

Bloomberg, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir yıl aradan sonra yeniden oligarkları toplayarak bütçe açığını azaltmak için destek talep etmeye hazırlandığını yazdı.

İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Putin’in Rusya Sanayici ve İş İnsanları Birliğinin yıllık kongresinde iş dünyasıyla bir araya geleceği bildirildi.

Türkrus haber sitesinin haberine göre, Putin en son geçen sene 24 Şubat'ta, Ukrayna operasyonunun başlamasından birkaç saat sonra oligarklarla toplantı yapmıştı.

Rusya’da hükümet 2022 yılının sonunda, iş dünyasına kamu bütçesine 300 milyar rublelik gönüllü katkı sunmasını teklif etmişti.

Ülkede Ocak-Şubat 2023 döneminde bütçe açığı 2,6 trilyon ruble olarak kaydedildi. Bu rakam, yıllık hedeflenen bütçe açığının yüzde 86’sına eşit.

Bloomberg, iş dünyasının ise yapacakları destekler karşılığında ülkede iş ikliminin daha liberal hale getirilmesi için Putin’den talepte bulunacağını öne sürdü. 

Rusya'da bütçe 3,3 trilyon ruble açık verdi

 

Rusya'da bütçe krizine 'fon'lu çözüm

 

Ukrayna işgali Rus oligarklara ne kadar kaybettirdi?

 

 

Oligarkların çöküş yılı!

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)