BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin, Olimpiyat açılışı için Çin'de----

Putin, Olimpiyat açılışı için Çin'de

Putin, Olimpiyat açılışı için Çin'de
04 Şubat 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pandeminin başlangıcından beri ilk kez Pekin Kış Olimpiyatları’nın açılış töreni vesilesiyle Çin’e gitti. Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’le görüşmeye başladı, daha sonra da açılış törenini ziyaret edecek.

Çin’in başkenti Pekin’e giden Rusya lideri Vladimir Putin, Çinli mevkidaşı Şi ile görüşmeye başladı. Putin bugün Pekin Kış Olimpiyatları’nın açılış törenini de ziyaret edecek. Bu ziyaret ayrıca pandeminin başlangıcından bu yana Çin’e gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamasına göre, liderlerin görüşmesi ikili ilişkilerin genelini kapsayacak. Ziyaret kapsamında üst düzey görüşmeler yürütülecek.

Bu görüşmelerde Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı partnerlik ilişkileri ve stratejik etkileşimin gelişim olasılıklarının ele alınması planlanıyor. Ticaret, ekonomi, enerji, yatırım, bilim, teknik alanlarında ve insani alanlarda işbirliği ile ilgili meseleler değerlendirilecek.

Lavrov dün Pekin’de Çinli mevkidaşı Vang Yi ile bir araya gelmiş, ikili Ukrayna, Afganistan, Kore yarımadası ve BRICS konularını konuşmuştu.

Putin, Pekin Kış Olimpiyatları'nın açılış töreni için Çin'e gidiyor

 

Putin: ABD ve müttefikleri güvenlik taleplerimizi görmezden geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)