BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Navalnıy vakasıyla ilgili dava açılması mümkün değil----

Putin: Navalnıy vakasıyla ilgili dava açılması mümkün değil

Putin: Navalnıy vakasıyla ilgili dava açılması mümkün değil
12 Aralık 2020 - 10:06 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus muhalif Navalnıy'ın zehirlendiği yönündeki iddiaarın incelenmeye devam ettiğini, ancak iddialarla ilgili kanıt olmadığı için Rusya'da ceza davası çerçevesinde ele alınmasının da mümkün olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sivil Toplum ve İnsan Hakları Konseyi toplantısında açıklamalarda bulunarak Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 'Noviçok ile zehirlendiği' yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Putin, yaptığı açıklamada "Bu çok yaygara koparan vaka ve ünlü figürün zehirlenmesiyle ilgili olarak incelemeler sürüyor. Bunu bir ceza davası çerçevesinde ele alamayız, çünkü belge yok" dedi.

Putin, Rusya Başsavcılığı'nın Navalnıy'ın durumuyla ilgili Alman mevkidaşlarına araştırmalarının sonuçlarıyla ilgili resmi bilgi almak için defalarca başvuruda bulunduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"En azından, benim daha önce de vurguladığım ve yapmalarını istediğim, uzmanlarımızı kabul edebilir ve birlikte çalışmalarına izin verebilirler. Uzmanlarımız Almanya'ya, Fransa'ya, Hollanda'ya gitmeye hazır ve orada zehirli maddeler bulunduğunu iddia eden uzmanlarla bir araya gelmeye hazır. Ancak, kimse bizi davet etmiyor."

 Rus uzmanların batılı meslektaşlarını davet ettiklerini hatırlatan Putin, "Bize gelmiyorlar. Resmi belge vermiyorlar. Biyolojik materyal vermiyorlar. Biz ne yapalım?" diye sordu.
20 Ağustos'ta Navalnıy, Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya giderken uçakta fenalaşmış, Omsk şehrine yapılan acil inişin ardından hastaneye kaldırılmış, yapılan testlerde zehir izine rastlanmamıştı. Ancak muhalifler, Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiğini öne sürmüştü.

Navalnıy, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'e nakledilmiş ve orada yapılan testlerin ardından muhalif liderin Noviçok maddesiyle zehirlendiği iddia edilmişti. 32 günlük tedavi sürecinin ardından 23 Eylül'de taburcu olan Navalnıy, o tarihten beri Almanya'da kalmaya devam ediyor.

AB'den Rusya'ya Navalnıy yaptırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)