BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin, Macron ile görüştü----

Putin, Macron ile görüştü

Putin, Macron ile görüştü
14 Aralık 2021 - 19:41 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Belarus'taki göçmen krizi, Ukrayna ile artan gerilim ve Karabağ meselesi ele alındı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi ele alındı.

Putin'in, AB üyeleri temsilcilerinin bu tür sorunları Minsk yönetimiyle ile doğrudan temaslarda bulunarak istişare etmesi gerektiğini vurguladığı görüşmede, "Polonya ile Baltık ülkelerinin göçmen haklarının korunması ile ilgili uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğine" dikkat çekildi.

Görüşmede, bu krizin "uluslararası insancıl normlar çerçevesinde çözülmesi gerektiği" vurgulandı.

Putin, bölgedeki göçmen krizinin en kısa sürede gündemden tamamen kalkacağını umduğunu da kaydetti.

UKRAYNA MESELESİ

Ukrayna meselesinin de ele alındığı görüşmede, "Ukrayna yönetiminin, konuyla ilgili Minsk anlaşmalarına uymadığı ve bazı Batı ülkelerinin teşviki ile temas hattındaki durumu kasten gerginleştirdiği" ifade edildi.

Görüşmede, Putin, "NATO'nun doğuya doğru ilerlemesi ve Rusya'yı tehdit eden silahların, komşu ülkelerde, özellikle de Ukrayna'da konuşlandırılmasını engelleyen uluslararası anlaşmaların geliştirilmesi amacıyla müzakerelerin acilen başlatılması" önemini vurguladı ve Fransa'ya bu sürece katılması çağrısında bulundu.

Ukrayna hükümetinin bir dizi Batılı ülkenin yardımıyla temas hattındaki durumu tırmandırdığını söyleyen Rus lider, Ukrayna'ya modern silah tedarik edildiğini ve bunun Rusya'nın güvenliği için doğrudan tehdit oluşturduğunu kaydetti.

KARABAĞ MESELESİ

Karabağ'daki durumun da ele alındığı görüşmede, Putin, Macron'a 26 Kasım'da Soçi kentinde Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin yaptığı görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Avrupa Birliği (AB) temsilcileri ile 15 Aralık'ta yapacağı görüşmenin "yaralı geçeceği" umudunun paylaşıldığı görüşmede, AGİT Minsk Grubu (Rusya, ABD ve Fransa) eş başkanlarının çalışmaları başlatmasının "yararlı olacağı" dile getirildi.

Görüşmede, Putin ve Macron, temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Blinken: Olası ABD-Çin çatışması felakete yol açar

Afganistan Merkez Bankası, Afgani'yi korumak için harekete geçti

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)