BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin, Lukaşenko Petersburg'da bir araya geldi----

Putin, Lukaşenko Petersburg'da bir araya geldi

Putin, Lukaşenko Petersburg'da bir araya geldi
29 Aralık 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko, St. Petersburg kentinde buluştu.

Konstantin Sarayı'nda bir araya gelen Rusya lideri Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya ile Belarus arasındaki entegrasyon sürecini ve bölgedeki gelişmeleri ele alması bekleniyor.
Liderlerin, savunma alanındaki işbirliği üzerinde özellikle duracağı da basına yansıdı.

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Lukaşenko'nun Aralık sonuna kadar bir görüşme yapma konusunda mutabakat sağladığını söylemişti. Putin ve Lukaşenko, son olarak 9 Eylül'de Soçi'de bir araya gelmişti. Taraflar düzenli olarak telefon görüşmeleri de yapıyor.

'Şubat veya Mart'ta ortak askeri tatbikat yapacağız'

Görüşmenin başında ikili ilişkiler hakkında açıklamalarda bulunan Putin, Şubat veya Mart ayında Rusya ve Belarus ordularının ortak tatbikat yapmasının planlandığını, kesin tarihin komutanlıklar tarafından belirleneceğini belirtti.

'İkili ticaret hacmi yüzde 36 arttı'
Rusya ve Belarus arasındaki ticaret hacminin bu yıl pandemiye rağmen yüzde 36 arttığını kaydeden Putin, "Maalesef 2020 yılında ticaret hacminde yüzde 17'lik düşüş olmuştu. Ancak bu yıl yüzde 36'lık artış kaydedildi. Yani kaybettiklerimizi telafi ettik ve iki kat fazlasını ekledik" dedi.

Lukaşenko'ya iki ülke arasındaki süreçlere sürekli olarak destek vermesi nedeniyle teşekkür eden Putin, 2022 yılında da aynı şekilde verimli işbirliğine devam edeceklerini umduğunu kaydetti.
Belarus ekonomisinin iyi durumda bulunduğunu ve Minsk'in siyasi nedenlerden değil ekonomik hususlardan dolayı Moskova'nın güvenilir bir partneri olduğunu anlatan Putin, bu yıl Birlik Devleti kapsamında 28 entegrasyon programının kabul edildiğini ve bunların hayata geçirilmesinin iki ülkenin ekonomileri için çok iyi koşullar yaratacağını vurguladı.

Putin, iki ülkenin Rusya-Belarus Birlik Devleti'nin gelişmesi konusunda 2021'de çok önemli adımlar attığının da altını çizdi.

Putin'den, Rus vatandaşlığıyla ilgili yeni tasarı

 

Erdoğan: Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek

 

Bankacılık sektörü net karı 75,3 milyar liraya ulaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)