BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: "Kiev yönetimi Clinton'a destek verdi"----

Putin: "Kiev yönetimi Clinton'a destek verdi"

Putin: Kiev yönetimi Clinton'a destek verdi
02 Şubat 2017 - 20:06 www.finansgundem.com

Putin, Ukrayna krizinin şiddetlenmesinin sebeplerini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinin yeniden alevlenmesinin ardındaki sebepleri açıkladı. Putin, Kiev yönetiminin Avrupa Birliği'nden finansal destek alabilmek için kendini 'mağdur' olarak gösteremye ihtiyacı olduğunu savundu.

Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Rus Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın paraya ihtiyacı olduğunu ifade etti: "İlk sebep, Ukrayna'nın paraya ihtiyacı olmasıdır. AB'den, Avrupalı ülkelerden, ABD'den ve uluslararası kuruluşlardan saldırı mağduru olarak para istemek daha iyi" dedi.

'KİEV YÖNETİMİ CLINTON'A FİNANSAL DESTEK VERDİ'
Kiev yönetiminin ABD başkanlık seçimlerinde 'belli bir kadını' desteklediğini ifade eden Putin, Ukrayna'nın şimdi ülkenin doğusunda çatışmalar yeniden alevlenirken yeni Washington yönetimi ile ilişkileri geliştirmek istediğini de ifade etti: "Seçim öncesinde Ukraynalı yetkililer adaylardan birini tek taraflı olarak destekledi. Dahası, bazı iş insanlarının iddiaya göre Kiev'in onayıyla bu kadına finansal destekte de bulundu."

'KİEV SOSYO-EKONOMİK POLİTİKALARININ İFLASINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR'
Ukrayna'nın muhalifleri ezmek istediğini söyleyen Putin, Donbass'ta artan şiddetle dikkatleri dağıtmaya çalıştığını öne sürdü: "Donbass'ta çatışmaların alevlenmesinin üçüncü sebebi iç işleriyle ilgilidir. Kiev'in sosyal ve ekonomi politikalarının açık iflası karşısında muhalefet faaliyetlerini artırdı. Bu durum, halkı iktidarın yanında seferber etmekle örtbas edilmeli. Çatışmaların yeniden başlamasıyla bu amaca ulaşmak kolaylaşır."

'MİNSK ANLAŞMASINA UYMAMAK İÇİN BAHANE ÜRETİYORLAR'
Ukrayna'da sağduyunun hakim olmasını umduğunu belirten Putin, Kiev'in bölgede 'en kötü senaryonun' yaşanmasına izin vermemesini dilediğini vurguladı: "Ukraynalı yetkililer Minsk anlaşmasına uymaya hazır değiller. Bu anlaşmaları uygulamaya koymamak için bahane arıyorlar."

'ÇATIŞMALARI UKRAYNA TETİKLEDİ'
Putin, şöyle devam etti: "Donbass'ta şiddetin tırmanmasına dair pozisyonumuz biliniyor; Ukrayna tarafından tetiklendi. Geçen cuma çatışmalar başladı. Pazar günü sözde Ukrayna gönüllüler taburu, muhalefetin kalelerinden birinde kontrolü ele alarak, milislerin kontrolündeki topraklara girdi. Pazar günü saldırıları püskürtüldü."

BÖLGEDE GERGİNLİK SÜRÜYOR
Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Avdeyevka ve Yasinuvata kasabalarında durum kritik. Ukrayna ordusu bölgede yığınak yaparken, halk günlerdir su, elektrik ve merkezi ısıtmadan mahrum.

Ukrayna ordusu ve Donbasslı milisler, çatışmaların yeniden tırmanmasından karşı tarafı sorumlu tutuyor.

Sputnik

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)