BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin imzaladı! Sabıkalılar askere----

Putin imzaladı! Sabıkalılar askere

Putin imzaladı! Sabıkalılar askere
06 Kasım 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin sabıkalı kişilerin askere alınmasını sağlayan kanunu imzaladı. Bu kanuna göre sabıkası bulunan suçlular Ukrayna'da savaşırlarsa sabıkaları silinecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin cinayet, hırsızlık, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan hüküm giyen Rusların askere alınmasını sağlayacak kanunu imzaladı. Böylece, şartlı tahliyeyle salıverilen veya sabıkalı kaydı bulunan yüz binlerce kişinin Rus ordusuna alınmasının yolu açıldı.

Kanuna göre, adli suçluların çoğunluğu tahliye şartlarının kaldırılması veya sabıka kaydının silinmesi karşılığında silah altına alınabilecek ama cinsel saldırı, vatana ihanet, casusluk, terörizm, kamu görevlisine suikast, uçak kaçırma ve nükleer madde kaçakçılığı mahkumları bu kapsamda değerlendirilmeyecek..

Yevgeni Prigozhin'in kurduğu paralı askerlik şirketi Wagner Grubu ve Rusya'nın mahkumları gönüllü olmaları karşılığında hapisten çıkardığına dair haberler uluslararası medyaya yansımıştı. İndependent Türkçe'nin haberine göre Yeni kanunsa, halihazırda hapishanede olanları değil, 10 yıla kadar uzayabilen evde gözetimde tutulanları ve bazı hakları kısıtlanan sabıkalıları kapsıyor.

CNN'in ağustos ayında yayımlanan araştırmasında şahitliğine başvurulan ve ismini vermeyen bir mahkum şöyle demişti:

Katilleri kabul ediyorlar ama tecavüzcüleri, pedofilleri, köktencileri ve teröristleri etmiyorlar. Teklif edilen 6 ay içinde af veya cezanın silinmesi. Kimisi ayda 100 bin rubleden bahsediyor, kimisi 200 bin diyor.

Putin 4 Kasım'da, eylülde ilan edilen seferberlikte ilan edilen 300 bin kişinin askere alınması hedefinin 18 bin üzerine çıkıldığını duyurmuştu. Ancak askerliğe elverişli binlerce Rus vatandaşı seferberlik ilanının ardından ülkeyi terk etti.

Batılı istihbarat kuruluşları, şubatta başlayan Ukrayna savaşında en az 70 bin Rus askerinin öldüğünü veya savaşamayacak derecede yaralandığını tahmin ediyor. 

'Londra 9 dakikada vurulabilir'

Rus devletinin televizyon kanalı Rossiya-1'in sunucusu  Vladimir Solovyov, Moskova hükümetinin elindeki hipersonik füzelerle Londra'yı 9 dakikada haritadan silebileceğini öne sürdü.

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Andrey Kartopolov'u konuk eden Solovyov, nükleer başlık taşıyabilen Kh-47M2 Kinzhal füzesinin menzilinin 2 bin kilometre olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Sesten 12 kat daha fazla hıza ulaşabilir ve 9 dakikada 'Merhaba Londra!' veya daha doğrusu 'Merhaba ve güle güle Londra!'
Duma Başkan Yardımcısı Andrey Gurulyov da Rusya'nın Birleşik Krallık'ı nükleer silahla vurarak "Mars çölüne" çevirebileceğini söylemişti.

Rusya-Ukrayna savaşı yaklaşık bin kilometrelik cephe hattında devam ederken, çatışmaların şiddeti Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yoğunlaşıyor.

Hollanda, Rusya'ya yaptırımları geri çekti

 

Rusya-Ukrayna savaşı Karadeniz'deki yunusları da etkiliyor

 

Rusya'dan yeni karar: Ağır suçlular da askere çağrılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)