BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin, ilhakı resmen onayladı----

Putin, ilhakı resmen onayladı

Putin, ilhakı resmen onayladı
05 Ekim 2022 - 10:20 www.finansgundem.com

Rusya devlet lideri Putin, geçtiğimiz hafta ilhak kararını duyurduğu Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un ilhak kararını resmen onayladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dikkat çekici bir hamle geldi.

Putin, Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna topraklarının ilhak edilmesiyle ilgili kanuna imza attı. Rus haber ajansı TASS’ın aktardığı haberde Putin’in imzaladığı kanun ile birlikte Rusya’nın kontrolündeki dört bölge de ilhak edilmiş oldu.

Batı ülkeleri Putin’in bu konuda adım atılacağına yönelik sinyal vermesine büyük tepki gösterirken, kanunla birlikte Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un ilhak edildiği duyuruldu.

Geçen hafta bu bölgelerde yapılan referandumdan Rusya’ya katılma kararı çıksa da bu referandum tek taraflı olduğu için eleştirilmişti.

BÜYÜK TEPKİ GELDİ

Putin'in hamlesine başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünya genelindeki büyük tepki göstermişti. BD Başkanı Biden, her zaman Ukrayna'nın yanında olduklarını ve bu referandumu hiçbir zaman tanımayacaklarını ifade etmişti.

NATO DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Putin'in ilhak kararıyla ilgili NATO da sessizliğini bozdu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakının gayrimeşru ve yasa dışı olduğunu aktardı. Stoltenberg, Ukrayna'nın üyelik başvurusu hakkında, "Ukrayna'nın kendi yolunu, ne tür bir güvenlik düzenine gireceğini seçme hakkı vardır." dedi.

Putin 4 bölgenin ilhakını açıkladı

 

Katar ve Kuveyt'ten Rusya'nın ilhak kararına tepki

 

Türkiye'den, Rusya'nın ilhak kararına ilişkin açıklama

 

Japonya Rusya'nın Ukrayna'da ilhak kararını kınadı

 

NATO'dan Rusya'nın ilhak kararına ilk yorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)