BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Çözüme yönelik kararı Kıbrıslılar almalı----

Putin: Çözüme yönelik kararı Kıbrıslılar almalı

Putin: Çözüme yönelik kararı Kıbrıslılar almalı
24 Ekim 2017 - 21:47 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin nihai kararın Kıbrıslılar tarafından, dış baskı olmadan alınması gerektiğini söyledi

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Moskova'da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Doğal olarak, görüşme sırasında Avrupa ve uluslararası toplumun gündemindeki güncel konuları ele aldık. Kıbrıs'ta BM Güvenlik Konseyi kararına ve Kıbrıslı tarafların imzaladığı anlaşmalara dayanan kabul edilebilir ve adil bir çözüm bulunmasını destekleyen Rusya'nın ilkesel tutumunu Sayın Anastasiadis'e bir kez daha teyit ettik. Nihai kararın Kıbrıslılar tarafından dış baskı olmadan ve hazır reçeteler dayatılmadan alınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİM'

Putin, Anastasiadis ile Suriye'deki terörle mücadele konusunu ele aldıklarını da söyledi.

Rusya'nın Suriye'deki operasyonu hakkında mevkidaşına bilgi verdiğini kaydeden Putin, "Kıbrıs, Ortadoğu'ya yakın bir bölgede yer alıyor. Anastasiadis'e Suriye'deki terörle mücadele çabalarımız hakkında bilgi verdim. Bu bölgedeki Hristiyan varlığının yeniden tesis edilmesinin gerekliliğini, halkların yeniden canlandırılmasının ve bunlar arasında diyalog kurulmasının gerekliliğini konuştuk" dedi.

'ASKERİ-TEKNİK İŞBİRLİĞİNİ DE ELE ALDIK' 

Kıbrıs'ın Rusya için önemli ve perspektifli bir partner olduğunu da kaydeden Putin, görüşmede askeri-teknik işbirliğini ele aldıklarını belirtti. 

Askeri-teknik alanda işbirliği için iyi bir perspektif gördüğünün altını çizen Rus lider, Kıbrıs'a Rus hava ve deniz araçları sevkiyatını da masaya yatırdıklarını kaydetti.

ANASTASİADİS: SURİYE VE KUZEY KORE'DE DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiadis da, Putin'le Suriye ve Kuzey Kore'deki sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduklarını belirtti. 

Anastasiadis, "Uluslararası sorunları istişare ederken, Minsk anlaşmalarının hayata geçirilmesinin gerekliliğini ifade ettik. Suriye ve Kuzey Kore sorununu da ele aldık ve bunların sadece diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini belirttik" diye konuştu. 

'PUTİN'İ KIBRIS'TA AĞIRLAMAK İSTİYORUM'

Öte yandan Anastasiadis, Putin'in Kıbrıs'a davet etti. 

Moskova'da kendisine, eşine ve Kıbrıs heyetine gösterilen misafirperverlik nedeniyle Putin'e teşekkür eden Anastasiadis, Rus lideri aynı şekilde Kıbrıs'ta ağırlama imkanına sahip olmayı umduğunu ifade etti.

'AB, TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN RUSYA İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMELİ' 

Öte yandan terör sorunun çözümü için AB'ye Rusya ile ilişkileri normalleştirme çağrısı yapan Anastasiadis, sözlerini şöyle devam etti: "Rusya ve AB arasındaki ilişkileri istişare ettik. Terör sorunun çözülmesi ve hepimizin iyiliği için ilişkilerin normalleşmesi ve geliştirilmesi gerekiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)