BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin Çarlar gibi açıklayacak----

Putin Çarlar gibi açıklayacak

Putin Çarlar gibi açıklayacak
18 Mart 2014 - 05:47 www.finansgundem.com

Kırım'ın ardından bugün yeni hedeflerini açıklayacak olan Rusya Devlet Başkanı, konuşma yeri olarak Çarların zafer konuşması yaptığı salonu seçti

Düne kadar Ukrayna’ya bağlı olan Kırım Özerk Cumhuriyeti, Batılı ülkelerin yasadışı ilan etmesine karşın önceki gün düzenlenen referandumda yüzde 96.8’le kabul edilen Rusya’ya bağlanma kararını hızla uygulamaya koydu. Kırım Parlamentosu, dün yayınladığı bağımsızlık bildirisiyle “Bağımsız Kırım Cumhuriyeti”ni ilan etti. Bildiride, “Sivastopol’un özel statüye sahip olacağı bağımsız ve egemen Kırım devletini ilan ediyoruz. Birleşmiş Milletler’e ve dünyadaki tüm ülkelere Kırım’daki halklar tarafından kurulan bağımsız devleti tanıma çağrısı yapıyoruz” denildi.

Rus Parlamentosu’nun perşembe veya cuma günü Kırım’ın katılma başvurusunu kabul etmesi bekleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım kararını bugün Kremlin Sarayı’nın en görkemli salonu “Georgiyevski”de açıklayacak.

Rusya Federasyonu’na katılma başvurusunun da resmen yapıldığı ilan edilirken, bağlanma prosedürünü görüşmek üzere Kırım’dan bir heyet dün Moskova’ya gitti. Rus yetkililer de, Kremlin’in ülkeye katılması sürecinin hızlandırılacağını ve Kırım halkına en kısa sürede Rus pasaportu verileceğini açıkladı. “Evimize geri dönüyoruz. Kırım yeniden Rusya’nın parçası” diyen Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, Rusya’nın yeni Kırım devletine 295 milyon euro yardım yapacağını ve Kırım Merkez Bankası kurulacağını da ilan etti. Ayrıca Rus para birimi ruble, Kırım’ın ikinci resmi para birimi oldu.

KIRIM DIŞINA DA EL ATTI 

Rusya’dan “Batı’ya yeni bir çalım” sayılabilecek bir öneri geldi. Moskova dün Ukrayna krizinin çözümü için sunduğu planla Batı’ya “Kırım bizim. Ukrayna’nın gerisini görüşelim” mesajı gönderdi. Ukrayna’nın geri kalan topraklarıyla ilgili Batılı ülkelerle Rusya arasında bir destek grubu oluşturulmasını öneren Rusya’nın planında şu maddeler yer alıyor: * BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’nın askeri açıdan tarafsız ülke kalacağı kararının alınması. * Kırım’ın geleceğinin halkın referandumda beyan ettiği görüşleri doğrultusunda belirlenmesi. * Ukrayna Parlamentosu Rada, bir an ülkedeki tüm siyasi güçleri katılımıyla federal anayasa hazırlama çalışmaları başlatmalı. * Hazırlanan yeni Ukrayna Anayasası ülke çapında referanduma sunulmalı. * Rusça’ya yeniden ikinci resmi dil statüsü tanınmalı.

ADI AZİZ GEORGİY'DEN
 
Kremlin’deki Georgiyevski salonu, Çarlık Rusyası döneminde olduğu gibi günümüzde de Rusya’da en görkemli devlet törenlerinin yapıldığı mekân. Çariçe 2’nci Yekaterina, 1769 yılında en üst askeri nişan olan “Zafer getiren Aziz Georgiy”den esinlenerek salona adını verdi. Rusya İmparatorluğu döneminde savaşlarda gösterilen kahramanlık için verilen “Aziz Georgiy” nişanı Yunan tarihine uzanıyor. 3’üncü yüzyılda Kapadokya’da dünyaya gelen Yegor (Georgiy), dönemin Roma İmparatoru Diocletianus orduları komutanlarından biriymiş. Hıristiyanlığı kabul edip ordudan ayrılan Georgiy’nin başı kesilmiş. Ancak inancından vazgeçmeyip zafer kazandığına inanılarak aziz mertebesine layık görülmüş. İşte salonun adı buradan geliyor. 1312 m2 genişliğinde ve tavanı 17.5 m yükseklğinde. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)