BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin başkanlığı sınırladı----

Putin başkanlığı sınırladı

Putin başkanlığı sınırladı
10 Mart 2020 - 15:59 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet başkanlarının görev yaptığı dönem sayısına ilişkin kısıtlamanın kaldırılmasına karşı çıktı

Vladimir Putin, iktidar partisi Birleşik Rusya'dan bir milletvekilinin 22 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasından sonra Rus liderin hizmet dönem sayısının sıfırlanması yönünde teklif sunması üzerine parlamentonun alt kanadı Duma'da vekillere hitap etti.

Devlet başkanlarının görev yaptığı dönem sayısına ilişkin kısıtlamayı kaldırmanın resmiyette mümkün olduğunu kaydeden Putin, ancak devlet başkanlığı sisteminin sürdürülebilirliğinin ve olgunluğunun temini için iktidarın değişebilir olması gerektiğini vurguladı.

Putin, 'mevcut devlet başkanı da dahil olmak üzere herhangi bir kişi, herhangi bir vatandaş için kısıtlamayı kaldırma ve bunun halk oylamasında kabulü halinde gelecekte seçimlere katılmasına izin verme teklifi' hakkındaysa "Bu seçenek, ilkesel olarak mümkün. Ancak bu, Rusya Anayasa Mahkemesi'nin bu düzenlemenin anayasanın ilkeleri ve ana hükümleriyle çelişmeyeceğine dair olumlu görüş belirtmesi koşuluyla uygulanabilir" ifadelerini kullandı.  

Putin, "Uzun vadede toplum, iktidarın düzenli olarak değişeceğine dair garantilere sahip olmalı, gelecek nesilleri birlikte düşünmeliyiz. Bu nedenle, Federal Meclis'in anayasal düzenlemeler kanununu şu anda belirttiğim haliyle kabul etmesi durumunda, kanunun resmi görüş alınması için mutlaka Rusya Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini gerektiğini tekrar ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)