BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin: Avrasya Ekonomik Birliği her fırsata sahip----

Putin: Avrasya Ekonomik Birliği her fırsata sahip

Putin: Avrasya Ekonomik Birliği her fırsata sahip
23 Ocak 2023 - 13:45 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, AEB’ye üye olan ülke başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında, "AEB, işbirliği yapmaya çalışan tüm bağımsız devletler için bir çekim merkezi olmak için her fırsata sahip" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'ne (AEB) üye ülkelere seslendi. Ülkesinin de üyesi olduğu AEB'nin çok kutuplu dünyanın güçlü ve bağımsız kutuplarından biri olmak için her türlü fırsata sahip olduğunu ifade etti.

AEB’ye üye ülkelerinin başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Birlik, ortaya çıkan çok kutuplu dünyanın güçlü, bağımsız, kendi kendine yeten kutuplarından biri olmak, değerlerimizi paylaşan ve Avrasya ile işbirliği yapmaya çalışan tüm bağımsız devletler için bir çekim merkezi olmak için her fırsata sahip” ifadelerine yer veren Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin önceliklerinden birinin bu teknolojik potansiyelin ve gerçek bağımsızlığın geliştirilmesi olması gerektiğini söyledi.

Gazetemru'nun haberine göre Kremlin resmi internet sayfasında paylaşılan konuşmasında, AEB ülkelerinin ortak çalışma için en önemli stratejik önceliklerden birinin teknolojik potansiyelin geliştirilmesi olduğuna vurgu yapan Rus lider, “Ülkelerimizin gerçek bağımsızlığı ve kendi kendine yeterliliğinin sağlanması, teknoloji, kimya sanayi, ulaştırma mühendisliği, mikroelektronik ve hava taşıtlarındaki gelişimi ile olmalıdır. Mühendislik, gemi yapımı, ilaç, dijital ekosistemler, alternatif enerji, ziraat mühendisliği, biyoteknoloji ve tohum üretimi gibi alanlarda yükselmek, AEB’in ortak çalışmalarında stratejik hedefler olmalıdır” dedi.

Putin, yabancı para birimleri ve ödeme sistemlerinin kullanımının karşılıklı ticaret için yarattığı riskleri azaltmanın AEB ülkeleri için acil bir görev olarak nitelendirirken, yabancı para birimlerinin ve uluslararası ödeme sistemlerinin kullanımının karşılıklı ticaret için yarattığı ekonomik riskleri tutarlı bir şekilde azaltmak gerektiğine inandığını aktardı.

“Birlik içinde istikrarlı ilişkiler için vazgeçilmez bir koşulun, tüm ortakların kullanabileceği Mali Mesajlaşma Sistemi’ne bağlanılması olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz” diyen Rus lider, Rusya Merkez Bankası ile diğer üye ülkelerin merkez bankalarının arasındaki etkileşimin daha da geliştirilmesi gerektiğini ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, ayrıca mali piyasaların uyumlaştırılması, üye ülkelerin sermayelerinin AEB içinde kalması ve ulusal ekonomilere yatırım yapılması için elverişli koşullar yaratılması gerektiğine vurgu yaparken, buna ek olarak bölgede büyüyen ekonomik faaliyetlere hizmet edecek değerlendirme araçları sağlayacak bir Avrasya Derecelendirme Kuruluşu kurma olasılığını araştırmayı uygun bulduğunu belirtti.

Avrasya Ekonomik Birliği ile Sırbistan arasında ticaret anlaşması

 

Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri Rusya'da toplandı

 

Avrasya Ekonomik Birliği’nde vergiler azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)