BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: ABD'nin füze denemesine aynı şekilde karşılık verilecek----

Putin: ABD'nin füze denemesine aynı şekilde karşılık verilecek

Putin: ABD'nin füze denemesine aynı şekilde karşılık verilecek
21 Ağustos 2019 - 21:25 www.finansgundem.com

Putin, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının Finlandiya’dan geçen kısmı ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını duyurdu ve Finlandiya’ya projeye yönelik pragmatik tutumundan dolayı teşekkür etti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmenin ardından Finlandiyalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçti. 

Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının Finlandiya’dan geçen kısmı ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirten Putin, Finlandiya’ya projeye yönelik ‘pragmatik tutumundan’ dolayı teşekkür etti.

Putin, “Bugün Finlandiya’nın münhasır ekonomik bölgesindeki çalışmaların tamamlandığını söyleyebilirim” diye konuştu.

‘ABD YENİ FÜZEYİ DENEMEK İÇİN INF’DEN AYRILDI’

ABD’nin Orta Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) yeni füzelerini denemek için ayrıldığını ve Washington’un bu adımının Rusya’yı hayal kırıklığına uğrattığını kaydeden Putin, şöyle konuştu:

“Gördüklerimizden hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Karadan ateşlenen orta menzilli füze ile denemeler şüphesiz genel olarak dünyada ve özellikle Avrupa’da güvenlik durumunu geriyor, kaldı ki bu INF anlaşmasına aykırı bir şey. Birincisi, Amerikalılar bu füzeyi, anlaşmadan ayrıldıklarını duyurduktan sonra çok hızlı bir şekilde denedi. Bununla ilgili olarak, bu füzenin üzerindeki çalışmaların, anlaşmadan ayrılmak için bahane arayışlarından önce başladığını düşünmemiz için tüm gerekçeler ortada”.

‘RUSYA ABD’NİN FÜZE DENEMESİNE AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERECEK’

Putin, ABD’nin füze denemesine yönelik eylemlerine Rusya’nın aynı şekilde karşılık vermek üzere gerekli adımları atacağını kaydetti.

Rus lider, “Finlandiya Cumhurbaşkanı’na katılıyorum, bu konularda şüphesiz diyalog gerekiyor. Şimdilik böyle bir diyalog yok. Biz (ABD’nin) bu adımları karşısında aynı şekilde yanıt vereceğiz. Diyaloğun başlaması ile ilgili önerilerimizi sunduk. Aynı bakış açısına sahibiz. Avrupalılarla da, Amerikalılarla da bu konuları müzakere etmeye hazırız, fakat Rusya’nın güvenliği bir şekilde sağlanmış olacak” dedi ve şöyle devam etti:

“Bu konuyu daha önce konuşmuştuk, ben birçok kez bunu söyledim. Geçen gün Marsilya’da da söyledim ve bugün de Helsinki’de yineleyebilirim. Rusya füze konuşlandırmayacak, fakat dünyanın şu veya bu bölgesinde Amerikan yapımı olan bu saldırı sistemleri ortaya çıkıncaya kadar elbette ki orta ve kısa menzilli bu sistemlerin üzerinde çalışacağız”.

‘ABD’NİN DENEDİĞİ FÜZENİN ROMANYA YA DA POLONYA’DA KONUŞLANDIRMA OLASILIĞI RAHATSIZLIK VERİCİ’

ABD’nin bu yakınlarda denediği füzenin Romanya ya da Polonya’dan fırlatılma olasılığından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Putin, şöyle konuştu:

“Beni rahatsız eden husus şu. Denenen füze, Pentagon’dan açıklandığı gibi bir Tomahawk, yani denizden ateşlenen bir füze ve onu karadan kullanılacak hale getirdiler. Bu füzeler, Romanya’da bulunan ve kısa bir süre içinde Polonya’da kurulacak olan rampalardan fırlatılabilecek. Yazılımlarının değiştirilmesi bunun için yeterli.”

Amerikalıların Avrupalı partnerlerine sistemlerde hangi yazılımların bulunduğu konusunda bilgi aktaracağından emin olmadığını belirten Putin, “Bu bizim yeni bir tehditle karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor ve biz buna gerekli yanıtı vermeliyiz” diye konuştu.

‘RUSYA İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYUYOR VE VATANDAŞLARININ HAKLARINI KOLLUYOR’

Moskova’da son zamanlarda yapılan protestolarla ilgili soruları da yanıtlayan Putin, Rusya’nın insan haklarına saygı duyduğunu ve kendi vatandaşlarının haklarını kolladığını vurguladı.

Putin, “Rusya insan haklarına saygı duyuyor ve kendi vatandaşlarının haklarını kolluyor. Bahsettiğiniz olaylar, yani Moskova’da meydana gelen protesto gösterileri genelde dünya için ve özellikle de Avrupa için benzersiz bir olay niteliğini taşımıyor” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA VE AVRUPA KONSEYİ BİRBİRLERİNE ÖNYARGISIZ DAVRANMALI’

Rusya ve Avrupa Konseyi’nin birbirilerine karşı önyargısız davranması ve ortaya çıkan sorunları birlikte çözmeleri gerektiğini vurgulayan Putin, şöyle konuştu:

“Birbirimize karşı önyargısız davranmalıyız, ülkemizde olup biten her şeyi objektif bir şekilde değerlendirmeliyiz ve ortaya çıkan sorunların çözümlerini birlikte aramalıyız.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)