BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin ABD'deki protestoları değerlendirdi----

Putin ABD'deki protestoları değerlendirdi

Putin ABD'deki protestoları değerlendirdi
14 Haziran 2020 - 17:51 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siyah George Floyd’un geçen ay polis tarafından öldürülmesinden sonra ABD’de başlayan gösterileri ilk kez değerlendirdi. Putin, ABD’de olanların ülke içindeki bazı derin krizlerin bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Putin, "ABD ya da başka ülkelerde olanlar konusunda çok dikkatli yorum yapmaya ya da hiç yapmamaya çalışıyorum. Orada olanlar bazı derin iç krizlerin bir tezahürü. Bunu aslında uzun zamandır gözlemliyoruz. Donald Trump’ın iktidara gelmesinden beri, zafer elde etmesi, hem de kesinlikle gözle görülür demokratik bir yolla bir zafer elde etmesinden beri... Kaybeden taraf ise meşruluğunu şüphe altında bırakmak için her türlü masalı uydurdu" ifadelerini kullandı. 

'Devlet başkanı bir karar aldığında yerel makamlar 'Sen bir uzaklaş' diyor'
Putin ayrıca bazı eyalet yöneticilerinin Trump’ın talimatlarına verdikleri tepkiler karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

Putin, “Demokrasi nedir? Halkın gücüdür, burası doğru. Ancak halk en üst makamları seçiyorsa, halkın güvenini almış bu üst makamların, yürütme organlarının çalışmalarını ülkenin büyük çoğunluğunun çıkarlarını garanti altına alacak şekilde inşa etme yetkisi bulunur. ABD’de ise ne mi oluyor? Devlet başkanı ‘Böyle böyle yapmamız gerek’ diyor, valiler de ‘Sen bir uzaklaş, git’ diyor” ifadelerini kullandı. 

Koronavirüs salgınının ABD'deki diğer sorunları açığa çıkardığını belirten Putin, ABD’nin siyasi sistemindeki en büyük sorunun da siyasi partilerin kendi çıkarlarını halkın çıkarının üstünde bir yere konumlandırması olduğunu ifade etti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Haziran 2020 06:39

    Beyaz ırkın üstün ve kibirli tutumuna karşı bir reaksiyon abd sadece beyazlardan veya sarılardan oluşmuyor bunlar sadece nufusu %30 bilemedin 35 i geriye %65 70 lik bir kısım var yerliler siyahiler meksikalılar... Bu insanları her şeyde kullanıp sonrada degersizsin hissini oluşturursan onlarda böyle sokakları terketmez bazıları onlar zaten göçmen şu bu diyorlar ama beyaz ırk ta abd kıtasında olmayan sonradan yerleşen istilacı bir ırk