BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPTT'nin skandal sözleşmesi Sayıştay'a takıldı----

PTT'nin skandal sözleşmesi Sayıştay'a takıldı

PTT'nin skandal sözleşmesi Sayıştay'a takıldı
15 Şubat 2021 - 11:43 www.finansgundem.com

PTT'ye bağlı PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.'de üst düzey personel ile imzalanan sözleşme Sayıştay’ın denetimine takıldı.

Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.'nin genel müdür, genel müdür yardımcısı gibi personelle imzaladığı sözleşmede, bu yöneticiler her ne suretle görevlerinden alınırlarsa alınsın, kendilerine brüt ücretin 36 katı tutarındaki parayı 1 hafta içerisinde ödenmesi hükme bağlanıyor.

Sözleşmede, 'hırsızlık ve yüz kızartıcı suç işlenmesi durumunda sözleşmenin feshedilmesini' öngören İş Kanunu'nun 25. maddesinin ödeme yapılmasına engel olmayacağı da açıkça hükme bağlandı.

Sayıştay, "Şirket, hırsızlık yapması, güveni kötüye kullanması gibi durumlarda personel ile olan sözleşmesini feshetse dahi bu cezai tutarı ödemek zorunda kalacaktır" dedi.

Sayıştay raporunda, görev süresi dolmadığı halde sözleşmesi feshedilen bir genel müdür yardımcısına tam 847 bin 532 lira tazminat ödendiğini de açıkladı.

“Sözleşmenin imzalandığı tarihten başlayarak hesaplanacak 3 yıllık süre içinde her ne suretle ve/veya sebeple olursa olsun (İş K. 25. madde dahilinde bir sebebe de dayansa) sözleşmenin şirket tarafından feshi halinde şirket; personelin son olarak aldığı giydirilmiş brüt ücretin 36 katı tutarında bir cezai şartı, yasal alacaklara ilave olarak, dava açılmasına yahut ihtara gerek olmaksızın bir haftalık süre içinde defaten ve peşinen personele ödemekle yükümlüdür” maddesinin 'basiretli tüccar' anlayışına aykırı olduğunu vurgulayan Sayıştay, “Şirketin üst yönetimde (genel müdür, genel müdür yardımcıları) istihdam ettiği kişiler ile imzaladığı iş sözleşmelerinin şirketi zorda bırakacak şekilde yapıldığı görülmüştür” dedi.

PTT, 2019'u 1.2 milyar lira gibi rekor bir zararla kapatmıştı.

Devlet güvencesiyle sıfır faizle yatırım

 

Ocakta bütçe 24,2 milyar lira açık verdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Skandal Nerede?15 Şubat 2021 12:32

    Kariyerini riske atıp PTT'ye yönetici giden birisinin, keyfi bir şekilde işten atılması durumunda 3 yıllık ücretini tazminat olarak istemesinin neresi skandal? Hırsızlık da dahil her türlü iftira atılabilir, gizli tanık falan çıkarırlar, yargıya da güvenmediğine göre, kariyerini berbat etmenin karşılığı 3 yıl az bile!

  • YORUM 15 Şubat 2021 12:17

    Yazık günah !... Devletin kurumunu soy birde 36 kat tazminat al çok ilginç... Kanun denetleyici de bunu desteklesin... Yeni anayasa acil yapılması şart.

  • soygun düzeni15 Şubat 2021 12:10

    PTT de rezalet bitmiyor. Bakanı hiç ilgilenmiyor. Adamlar dukalık kurmuş habire şirketi boşaltıyorlar. Zaten bakanda İstanbuldan şaibeli. Tam ekip