BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPsaki'den Türkiye iddiasına cevap----

Psaki'den Türkiye iddiasına cevap

Psaki'den Türkiye iddiasına cevap
01 Aralık 2014 - 22:53 www.finansgundem.com

Wall Street Journal’in Türkiye ve ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulması yolunda görüşmeler yaptığı iddiasını Psaki yalanladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki Suriye sınırına kurulacak olası bir güvenli bölge konusunda Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü ancak bu konuda henüz bir karar vermediklerini söyledi.

Sözcü Jen Psaki, günlük basın toplantısında Wall Street Journal gazetesinin Türkiye ile ABD arasında güvenli bölge konusunda fikir ayrılıklarının azaldığı ve anlaşmanın yakın olduğu haberine ilişkin soruları cevaplandırdı. Türkiye ile haftalardan bu yana aktif bir şekilde görüşmelerin sürdüğünü belirten Psaki, görüşmelerde ele alınan konuların birinin de iki ülkenin ortak kaygısı durumundaki sınır güvenliği olduğunu dile getirdi. 

Görüşmelerde Türkiye'nin bir çok teklif sunduğunu kaydeden Psaki, "Bu süreçte onların görüşlerini duymaya, onları dinlemeye ve tekliflerine açık olduk. Çeşitli fikirler sundular." dedi. Türkiye ile hala bazı görüş ayrılıklarına sahip olduklarını kaydeden Psaki, "Herhangi bir güvenli bölge şeklinin uygulanmasına dair bir karar vermiş değiliz." şeklinde konuştu. 

Psaki, ABD yönetimi olarak bu konuda geçmişte taşıdıkları kaygıların değişmediğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)