BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPsaki: Kabil havalimanı için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz----

Psaki: Kabil havalimanı için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz

Psaki: Kabil havalimanı için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz
01 Eylül 2021 - 02:29 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Afganistan ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Psaki, Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi konusunda Türkiye ve Katar ile çalıştıklarını söyledi. Sözcü, Taliban için de, "Tanımak için acelemiz yok" dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, ABD'nin Afganistan'dan çekilme süreci ve son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Psaki, Kabil'deki havalimanın açık kalmasının önemine işaret ederek, "Hamid Karzai Havalimanı'nın açık kalması için Türkler ve Katarlılarla birlikte çalışıyoruz" dedi. Psaki, Taliban yönetimini tanımalarının da şartlara bağlı olduğunu ifade etti. 

Psaki, ABD'nin, Afganistan'da kalan vatandaşlarının tahliyesi konusunda tüm çabayı göstereceğinden herkesin emin olması gerektiğini ve bu konuda Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın açık olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Havalimanının açık olmasının herkesin yararına olduğunu dile getiren Psaki, "Burada önemli ortaklar olan Türkler ve Katarlılarla birlikte çalıştığımız daha spesifik konu, havalimanının sivil tarafının yeniden operasyonel hale gelmesidir. Böylece sadece insanların tahliyesi değil, aynı zamanda Dünya Gıda Programı gibi programlar yoluyla insani yardımların ulaştırılması da mümkün olur." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararını savunan Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın halen Afganistan'da olan ancak ayrılmak isteyen Amerikalıların çıkarılması konusunda her şeyi yapacağını dile getirdi.

Psaki ayrıca, Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin tahliyesi konusunda Taliban ile görüşmelerinin süreceğini ifade etti.

"TALİBAN'I TANIMAK İÇİN ACELEMİZ YOK"

ABD'nin Afganistan ile diplomatik ilişkileri sürdürmek adına Taliban'ı tanıyıp tanımayacağının sorulması üzerine Psaki, "Her durumda olduğu gibi bu da şartlara bağlı ancak şu anda bu hükümeti tanımak için bir acelemiz yok." yanıtını verdi.

Psaki, Biden'ın "Her Amerikalı ülkeden çıkana kadar Afganistan'dan çıkmayacağız." sözünden dolayı pişmanlık duyup duymadığı sorusunu, "Tüm Amerikan vatandaşlarını Afganistan'dan çıkarma sözünde bir değişiklik yok, bu sözümüze sadık kalacağız." şeklinde yanıtladı.

Biden'ın Afganistan'dan son uçağın kalktığını nasıl öğrendiğini de anlatan Psaki, ulusal güvenlik ekibiyle toplantısı esnasında Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Biden'a verdiği not ile Afganistan'dan çekilmenin tamamlandığını bildirdiğini aktardı.

Biden: ABD vatandaşlarının yüzde 90'ı Afganistan'dan ayrıldı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş01 Eylül 2021 06:01

    Adamlar sizi Aliyev'in deyimiyle "it govar gibi govdu" siz amerikanlar hâlâ hariçten gazel okuyorsunuz!

  • Murat01 Eylül 2021 07:42

    Kim kimi kovuyor yaaaa elinde piyade tüfeğiyle savaş mı kazanan var.Biraz gerçekçi olun uyanık olun Afganistan tümüyle fakir insanlar aç , yokluk kıtlık , her şey var.Abd yi gözümüzde büyütmek istemem  ama 1945 de japonyaya atom bombası atmiş bir ülke.Aradan 76 yıl geçmiş abd neden afganistandan ayrıldı çıkarları bitmiştir.Yada talibanla gizli anlaşmalar yapmıştır.oradaki menfeattleri devam eder.Kılıç kalkan piyade tüfeği bunlar artık tarih oldu antika oldu.Artık bir düğmeye basınca milyonlarca insanın ölebileceği nükleer silahların gölgesinde yaşıyoruz.