BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProtestoları yazan gazeteciye idam cezası----

Protestoları yazan gazeteciye idam cezası

Protestoları yazan gazeteciye idam cezası
01 Temmuz 2020 - 10:35 www.finansgundem.com

2017'deki protestolarla ilgili yazan, gösterilere yönelik bilgileri Telegram'dan duyuran İranlı gazeteci Ruhollah Zam'a idam cezası verildi.

İran, 2017 yılındaki protestolar hakkında yazan gazeteci Ruhollah Zam'ı idam cezasına çarptırdı. Zam daha önce Fransa'nın başkenti Paris'te sürgündeydi. İran'a neden ve nasıl gittiği net olarak bilinmeyen gazeteci, ülkesinde istihbarat görevlileri tarafından tutuklandı.

Zam, AmadNews isimli sitesinde İranlı yöneticiler hakkında videolar paylaşıyordu. İdam cezasına çarptırılan gazeteci, ekonomik sıkıntıları protesto etmek için 2017 yılında İran'da yapılan gösterilerin yer ve zamanını da Telegram uygulaması üzerinden duyuruyordu. Telegram İran yönetiminin isteği üzerine Zam'ın hesabını kapatmıştı. Ancak Ruhollah Zam başka bir isimle Telegram uygulamasındaki yayınlarına devam etti.

Yargı Sözcüsü Gholamhossein Esmaili karar ile ilgili yaptığı açıklamada Ruhollah Zam'ın "yeryüzünde fesat çıkarma"dan suçlu bulunduğunu söyledi. Bu terim İran'da casusluk ya da hükümeti devirme cezaları söz konusu olduğunda kullanılıyor.

Lübnan'da ekmeğe yüzde 33 zam

Bataklıktan yine o çıktı: Escobar Nejat

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki02 Temmuz 2020 08:49

    kendilerine karşı yapılan her harekete bu yorumu rahatlıkla yapabilirler, bu fesatın ta kendisidir