BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiProtestolar yatırımcıları güvenli limana yönlendirdi----

Protestolar yatırımcıları güvenli limana yönlendirdi

Protestolar yatırımcıları güvenli limana yönlendirdi
01 Haziran 2020 - 11:35 www.finansgundem.com

ABD’nin Minneapolis kentinde başlayıp tüm ülkeye yayılan gösteriler yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yönelmesine sebep oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen siyahi George Floyd için ülke genelinde yaklaşık bir haftadır düzenlenen protesto gösteriler devam ederken ABD'nin Çin'in Hong Kong'a yönelik güvenlik yasasına tepkisinin gerginliği artırmamasının ardından artan politik riskler yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendirdi.

Spot altın yaklaşık %1 yükselişle ons başına 1.741 dolardan işlem görürken, altın vadeli işlemleri %0,3 artışla 1.757 dolardan yeni haftaya başladı.

CMC Markets’in Baş Stratejisti Michael McCarthy, ABD’de yaşanan sokak olaylarının borsaları daha hassas bir zemine getirdiğini ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerilimin riskleri artırdığını söyledi.

ABD’nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden siyahi George Floyd için ülke genelinde yaklaşık bir haftadır düzenlenen protesto gösterilerine pazar akşamı da devam edildi.

Boston’dan San Francisco’ya binlerce protestocu bulundukları şehirlerde sokaklara inerek, ülkedeki ırkçılığa ve polis şiddetine karşı “Siyahilerin hayatı önemli”, “Nefes Alamıyorum” yazılı pankart ve sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

Bu arada Amerikan doları ABD Başkanı Donald Trump'ın Pekin'i Hong Kong'da yeni bir ulusal güvenlik yasası için teklif vermesi üzerinden eleştirmesi ancak Çin'i doğrudan hedef alan tedbirler açıklamamasının ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Altın, siyasi ve ekonomik belirsizlik ortamında yatırımcıların bir numaralı güvenli limanıdır. Dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust, geçtiğimiz hafta %0,3 yükselerek 1.123’e gelerek yedi yıllık en yüksek seviyesini gördü.

Altının kilogramı 379 bin 500 liraya yükseldi

ABD vadeli endeksleri yatay seyir izliyor

ABD'de halk neden öfkeli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)