BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProfesör Müftüoğlu açıkladı: Antikor mu T hücresi mi?----

Profesör Müftüoğlu açıkladı: Antikor mu T hücresi mi?

Profesör Müftüoğlu açıkladı: Antikor mu T hücresi mi?
10 Temmuz 2021 - 17:30 www.finansgundem.com

Dr. Müftüoğlu, korona geçiren ve aşılanan kişilerin uzun bir bağışıklık gücü kazandığını belirterek, "Bağışıklığın bir ayağında B lenfositlerinizin ürettiği ;'antikorlar', diğer ayağında ise virüse karşı güçlenen 'T hücresi hafızası/aklı' var" dedi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde Antikor mu T hücresi mi? başlıklı yazısında, korona virüse karşı gelişen antikor seviyelerinde azalma olsa dahi T hücreleri sayesinde bağışıklığın uzun süre kaldığını söyledi.

Müftüoğlu, "Kore’de yapılan yeni bir çalışma, antikor seviyesi azalsa bile T hücresi bağışıklığımızın oldukça uzun bir süre devam edebileceğini gösterdi. Bu araştırmaya bakılırsa hastalığı geçiren kişilerde, hastalığın ağırlığına ya da hafifliğine bağlı olmaksızın T hücresi bağışıklığı ortalama 10 ay bize hizmet edebiliyor" ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, "Konuştuğum uzmanlar T hücresi hafızasının B hücrelerine oranla daha etkili ve güvenli hatta uzun süreli bir savunma sağlayabileceği fikrindeler. B lenfositleri güçlerini kaybedip bizi virüsten koruyan nötralize edici antikorları yeterince üretemeseler bile T hücrelerinin aklı ve hafızası bizi koruyup kollamaya devam edebiliyor. T hücreleri enfeksiyonu önleyemeseler bile önceki tecrübeleri ve hafıza kayıtları sayesinde hastalığın şiddetli bir şekilde ilerlemesini engelleyebiliyor. Kısacası COVID-19’dan korunmada belleği güçlü T hücrelerine antikorlardan daha çok güvenmemiz daha doğru gibi görünüyor" görüşünü dile getirdi.

Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizde de oluyor

Delta varyantı yüzde 60 daha bulaşıcı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)