BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Mehmet Ceyhan'dan 'Omikron' için çift test önerisi----

Prof. Mehmet Ceyhan'dan 'Omikron' için çift test önerisi

Prof. Mehmet Ceyhan'dan 'Omikron' için çift test önerisi
29 Kasım 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

Ceyhan, "Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G. Afrika ülkelerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.


Dünya Sağlık Örgütü'nün 'endişe verici' olarak ilan ettiği Omikron, ülkelerin de bir takım önlemler almasına sebep oldu. Prof. Mehmet Ceyhan CNN Türk canlı yayınında yeni varyant ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"DAHA BULAŞICI, AŞILARA KARŞI DİRENÇLİ"

Yeni türün Delta'daki genleri taşıdığını söyleyen Ceyhan, "Daha bulaşıcı olduğu ve ve aşılara karşı dirençli olduğu görülüyor. Tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Yeni varyantta rapor edilen vakaların çoğunun genç olduğunu söyleyen Ceyhan, Omicron'un yaşlılarda ciddi etkilerinin olabileceğini belirtti. Virüsün hızlı bir şekilde bulaştığını aktaran Ceyhan, vaka sayılarının çok daha ciddi noktalara gelebileceğini ifade etti.

"YURT DIŞINDAN GELENLERE ÇİFT TEST YAPILMALI"

Türkiye'deki son duruma ilişkin konuşan Ceyhan, "Türkiye'de aslında duruma farklı bakmak lazım. Daha delta varyantını halledemedik. Alınması gerek önlemler var. Devletin ve bireylerin alması gereken önlemler var. Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G.Afrika ülkerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.

Aşısız kişilerin olduğu sürece mutasyonların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Ceyhan, "Bulaşmayı ne kadar azaltırsak mutasyon o kadar az olur. Aşılamanın çok hızlı artırılması lazım." şeklinde konuştu.

DSÖ'den Omicron uyarısı: Küresel risk çok yüksek!

 

Sevindirici haber: İşte Omicron varyantına karşı en etkili tedavi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)