BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Tükek: Sokağa çıkma yasağı yerine maske zorunlu olsun----

Prof. Dr. Tükek: Sokağa çıkma yasağı yerine maske zorunlu olsun

Prof. Dr. Tükek: Sokağa çıkma yasağı yerine maske zorunlu olsun
07 Haziran 2020 - 14:05 www.finansgundem.com

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yeni normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tükek, sokağa çıkma yasakları yerine maske takılmasını önererek maskenin doğru takılmasının denetlenmesinin gerektiğini belirtti

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağını kaldırma kararının doğru olduğunu söyledi.

Tükek, "2 gün yasak uygulanıyor, o yasakların tekabül ettiği 5 gün sonunda rakamlar 'hop' düşüyor. Pazartesi olunca insanlar bu kez o iki günün acısını çıkarırcasına sokakta kalabalıklaşıyor, bu kez de rakamlar 'hop' yukarı çıkıyor. Sokağa çıkma yasaklarının bu noktada bir çözüm olmadığı çok net. O nedenle Cumhurbaşkanı’nın kararının yerinde olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Tükek, "Zaten, kontrollü sosyal hayata geçildi. Öyle büyük bir artış-geri dönüş olursa Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri alır. Günlük vaka sayısının 700’lere kadar düşmesinin sebebi bayramda 4 gün sokağa çıkmanın yasak olmasındandı. Bu dalgalanmaya biraz da uygulanan kısıtlamalar sebep oldu, bizleri yanılttı. Yasaklar olmadan gerçek vaka sayının ne olacağını bir hafta içinde hep beraber göreceğiz. Bana kalırsa en önemli sorun maske. Sokağa çıkma yasakları yerine maske kullanımı zorunlu hale getirilse ve doğru kullanımı denetlense çok daha yerinde olur" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)