BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Sipahi: Omikron'u hafife almayın----

Prof. Dr. Sipahi: Omikron'u hafife almayın

Prof. Dr. Sipahi: Omikron'u hafife almayın
18 Ocak 2022 - 12:08 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Sipahi, "Yarıyıl tatilinde dikkat edilmezse durumu daha kötüye götürme olasılığı var" dedi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık korona virüs vaka haritasını açıkladı. 1-7 Ocak'ı kapsayan haritada İzmir'deki vaka sayısı, 100 binde 574.85 oldu. Kentte 25-31 Aralık'ta 100 binde 323.30 olan vaka sayılarındaki artış dikkat çekti.

Bu tabloyu değerlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sipahi, "Yoğun bakım servisleri genişletildi ve buna rağmen doluluk oranları çok yüksek. Hastanemizdeki yoğun bakım doluluk oranı şu anda yüzde 90'ın üzerine çıktı. 'Omicron' hafife alınmamalı. Bireysel tedbirlerin artırılması gerekiyor" diye konuştu.

'Omikron'u hafife almayın'

Vaka sayılarındaki yükselişin iki temel nedeni olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sipahi, "Bunlardan birincisi; yılbaşı eğlenceleri, ikincisi de Omikron'un hafife alınmasıdır. Vatandaşlar, bireysel önlemleri oldukça gevşetti ancak bu tedbirler yeniden artırılmalı. Aynı zamanda 'Aşılıyım ben' rahatlığının da çok baskın olduğunu görüyoruz. Vaka sayılarının artması Kovid-19 ilişkili 'Post Kovid Sendromu', 'Diabetes Mellitus' gibi hastalıkların toplam görülme sayısı olasılığını da artırmakta. Önümüzde bir yarıyıl tatil süreci var. Dikkat edilmezse durumu daha da kötüye götürme olasılığı var. Yükselen vaka sayılarında hem Omikron hem de diğer varyantlar bulunuyor" dedi.

Çin'de Omikron'un yayılmasından endişe ediliyor

 

Omikron etkisi: CDC listeyi güncelledi... İki yeni semptom!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)