BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Naci Görür'den Van depremi açıklaması----

Prof. Dr. Naci Görür'den Van depremi açıklaması

Prof. Dr. Naci Görür'den Van depremi açıklaması
13 Haziran 2022 - 00:37 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Naci Görür, Van Tuşba'daki depremi değerlendirerek "Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok" dedi

Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Endişeye gerek yok" dedi.  

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

“Van'ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu'da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu'nda da 4.5'luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.”

DEPREM HASARA NEDEN OLDU

Depremin merkez üssü Tuşba ilçesine bağlı kırsal Ermişler Mahallesi'nde bazı evlerde hasar meydana geldi. Kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Ermişler Mahallesi'nde bazı ev ve ahırların duvarlarında çatlaklar oluştu. Deprem nedeniyle birçok kişi evlerine girmezken, bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler el fenerleri ile kırsal mahalledeki evleri tek tek incleyerek hasar tespit çalışması yaptı.

Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman da mahalleye gelerek köy muhtarı ve mahalle sakinleri ile görüşüp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Yardımcısı Arslan ve Kaymakam Duman, vatandaşlara çalışmaların devam ettiğini, mahallede herhangi bir yıkımın olmadığını, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü ve yaşanabilecek her türlü sıkıntının da giderileceğini söyledi.

Van'da şiddetli deprem!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)